Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 storskrällde och krossade Dicken i Hiverts sista match: "Idag fungerade allt"

Thomas Hivert.
Thomas Hivert lämnar Dicken. Thomas Hivert. Bild: Handbollförbundet/Tomi Hänninen Dicken,handboll,thomas hivert

I FM-serien i handboll gick det mesta vägen för BK-46 i hemmamatchen mot Dicken. Både Erica Gustafsson och Nicolina Fredriksson gjorde tio mål i niomålssegern. Vi är verkligen besvikna över de här två förlusterna, sade Dickentränaren Thomas Hivert som nu har gjort sitt i klubben.

BK-46 fick en strålande inledning på matchen och tog ledningen med hela 9–3 efter 13:21. Fem av målen gjordes av Erica Gustafsson. BK-46 lyckades behålla avståndet till gästerna från Helsingfors och ledde med 16–10 i halvtid.

I den andra halvleken tog det nästan fem minuter innan BK-46 öppnade målkontot men Dicken fick ändå aldrig kontakt.

Hemmalagets segersiffror skrevs slutligen 32–23 och Dicken, som inför matchen gällde som storfavorit, fick se sig besegrat med klara siffror.

– Idag fungerade allt, såväl offensiven som defensiven. Många spelare var strålande, Nixu, Erica, Janni och Santtu, sade BK-46-tränaren Mathias Linden efter matchen.

"Bra utgångsläge"

Dickentränaren Thomas Hivert gjorde sin sista match i laget. Han flyttar nu till Bryssel tillsammans med sin familj och Ken Sirenius tar över tränarsysslan.

Förlusten var Dickens andra i rad. I lördags förlorade Dicken mot SIF med 19–22.

– Vi är verkligen besvikna över de här två förlusterna. I serietabellen är vi ändå tvåa och det är ett bra utgångsläge inför vårsäsongen, sade Hivert.

BK-46 befäster sin position som fyra i serietabellen och har bara två poäng upp till Dicken på andraplats. Se serietabellen på text-tv.

Resultat:

BK-46 – Dicken 32–23 (16–10)

BK-46: Erica Gustafsson 10
BK-46: Nicolina Fredriksson 10
BK-46: Jannica Kullberg 4

Dicken: Anna Lindahl 5
Dicken: Jessika Gammals 4
Dicken: Malena Heikkinen 4

Publik: 141 åskådare

Läs också

Nyligen publicerat - Sport