Hoppa till huvudinnehåll

Gymnastikförbundet låter utomstående part utreda omtalad tränares metoder – FCEI:s rapport blir klar i januari

Titta Heikkilä i Lojo i maj 2018.
Titta Heikkilä i Lojo i maj 2018. Titta Heikkilä i Lojo i maj 2018. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen Titta Heikkilä

Truppgymnastiktränaren Titta Heikkilä är en av kandidaterna till årets tränare som utses i samband med idrottsgalan. Hennes träningsmetoder har under de senaste dagarna ifrågasatts i olika medier men själv nekar hon till anklagelserna. Nu har gymnastikförbundet bestämt att Finlands centrum för etik inom idrott ska utreda det hela.

Gymnastikförbundets ordförande Kaisa Vikkula bekräftar att Finlands centrum för etik inom idrott rf. ska utreda huruvida Heikkilä, föreningarna Tampereen Voimistelijat och Tamperen Sisu samt gymnastikförbundet har tillämpat förbundets etiska anvisningar och regler i sin verksamhet.

– Utredningen görs för att vi ska få kännedom om vad som har hänt. I gymnastik har vi nolltolerans för osakligt beteende och vi vill nu bära ansvar och lugna ner uppståndelsen kring Minetit, säger hon.

Titta Heikkiläs har fungerat som truppgymnastiktränare för föreningar som har representerat Finland sedan 2011.

Läs också