Hoppa till huvudinnehåll

Tjuvjägare dömdes till att se Bambi en gång i månaden i fängelset

Vitsvanshjort
Vitsvanshjort Bild: AP Graphics bank Hjort,vitsvanshjort

En tjuvskytt från Missouri, USA, har fått som straff att regelbundet titta på Disney-klassikern Bambi medan han sitter i fängelset. Den 29-åriga mannen är dömd för att olagligt ha dödat hundratals hjortar.

Av en domstol i delstaten Missouri har mannen beordrats titta på den tecknade filmen minst en gång i månaden under sitt ett år långa fängelsestraff.

Han var medlem i en grupp av tjuvskyttar tillsammans med sin far, sina två bröder och ytterligare en man. Fallet har ansetts vara ett av de största tjuvskyttefallen i delstatens historia.

Männen bröt mot en hel rad jaktlagar, bland annat jakt utanför jaktsäsongen, användning av förbjudna vapen och dödande av hjorten från ett fordon i rörelse.

- Hjortarna var hanar och de sköts olagligt, främst nattetid och enbart för huvudenas skull; kropparna lämnades kvar att ruttna, säger åklagaren Don Trotter i staden Lawrence i sydvästra Missouri.

Alla tjuvskyttar måste betala 51 000 dollar i böter och domstolskostnader, men domaren Robert George lade till ett specialkrav i den 29-åriga mannens fängelsedom för att olagligt ha dödat vilda djur.

Den välkända, tecknade Disney-filmen från 1942 handlar om rådjuret Bambi, som knyter vänskapsband med skogens andra invånare efter att Bambis mamma blir skjuten av en jägare.

Den 29-åriga mannens far och ena bror greps i augusti, efter en nio månader lång utredning, som involverade misstänkta fall i Missouri, Kansas, Nebraska och i Kanada.

Information som kom fram i samband med utredningen ledde till över 230 åtal för 14 personer.

Utredningen av fallet började redan år 2015, efter att naturskyddsföreningen fick ett anonymt tips om tjuvskytte på hjortar i staden Lawrence.

Källor: The Guardian, Reuters

Artikeln korrigerad 18.12.2018 kl. 13.20. Den dömda mannen anonymiserades. Publicering av namn och bild är inte relevant i nyheten.

Hjortkalven Bambi i Walt Disbneys film från 1942
Hjortkalven Bambi i Walt Disbneys film från 1942 Bild: Courtesy Everett Collection/All Over Press Bambi,filmer,Walt Disney,Kalv,ren (vild)