Hoppa till huvudinnehåll

HIFK tog värdefulla poäng mot SIF – Cocks och BK-46 i förkrossande form

Niclas Ahlgren.
HIFK:s Niclas Ahlgren gjorde fyra mål mot SIF. Niclas Ahlgren. Bild: Handbollförbundet/Kalle Parkkinen handboll,HIFK Handboll,niclas ahlgren

De flesta lagen i herrarnas handbollsliga är nu klara för julpaus. Helsingfors IFK får fira i muntra tecken efter att ha tagit en viktig seger i fyra poängs matchen mot Sjundeå IF.

Helsingfors IFK och Sjundeå IF går en hård kamp om placeringarna i tabellens mellanskikt. I september var HIFK starkare i lagens första inbördes match och samma visa fortsatte då lagen drabbade samman på onsdagen.

I sin sista match före julpausen slog HIFK gästerna från Sjundeå med 33–29 och kamraterna har nu ett bra grepp om den fjärde platsen i tabellen.

Helsingforslaget har en fyra poängs lucka till GrIFK som ligger på femte plats medan SIF är fem poäng efter.

– Det här var en fyra poängs match och vi var väl förberedda. Vi lyckades bra då alla jobbade hårt. Nu kan vi fira jul med gott humör, sade HIFK:s chefstränare Rostislav Grinishin.

Hemmalagets Ardo Puna stod för 13 strutar och var den avgörande skillnaden mellan lagen, i alla fall om man frågar SIF-lotsen Teddy Nordling.

– Punas målform var för mycket för oss idag. På vårens ska vi försöka komma ikapp HIFK:s poängförsprång, sade Nordling.

BK-46 klart bättre mot jumbolaget HIK

Tabelletta BK-46 lät sig inte överraskas av bottenlaget HC HIK i Hangö. Karisklubben drog ifrån genast i början av matchen och ledde med 6–1 då åtta minuter spelats.

I paus var gästernas ledning 17–9 och under den andra halvleken hade BK som bäst en 14 bollars marginal.

Under den sista minuten lyckades HIK:s Mathias Sandblom snygga till siffrorna en aning då han satte två bollar i BK-målet. Slutsiffrorna skrevs 34–22 till BK-46 som nu har vunnit elva och förlorat bara en av sina tolv matcher.

Oscar Kihlstedt passar bollen åt sidan.
Oscar Kihlstedt valdes till matchens bästa spelare. Oscar Kihlstedt passar bollen åt sidan. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,handbollsspelare,Karis,Raseborg,Västnyland,BK-46,oscar kihlstedt

Oscar Kihlstedt var effektivast i BK med sina sju mål. Hangölagets Sandblom kom också upp till sju baljor.

– Vi fördelade speltiden jämnt mellan pojkarna vilket ledde till att vi inte lyckades spela med ett så högt tempo som vi siktade på, annars var det en ok match, kommenterade BK-tränaren Mikael Källman.

Hangölaget HIK har nu förlorat alla sina 13 matcher den här säsongen.

– Vi förlorar klart i den fysiska biten. Stundvis spelar vi som planerat men vi behöver mer jämnhet. Vi fick inte till någon ordentlig kämpaglöd eller sådan feelis som man borde ha i ett derby. Det harmar, sade HIK-tränaren Petter Forsström efter matchen.

“Tur att ingen skadade sig”

Cocks hade inga svårigheter med att ta en klar hemmaseger över Atlas. Riihimäkitupparna avgjorde matchen redan i den första halvleken och ledde med 18–6 i paus.

I den andra halvleken ledde Cocks som bäst med 20 bollar och vann till slut med 34–16.

Teemu Tamminen var matchens bästa målskytt med sina åtta fullträffar. André Udd som har fått gott om ansvar då Nico Rönnberg är skadad gjorde idag sex mål, precis som Davor Basaric.

– Det var en bra match av oss och nu känns det bra att ta julpaus, sade Tamminen som valdes till matchens bästa spelare.

Teemu Tamminen.
Teemu Tamminen var på spelhumör mot Atlas. Teemu Tamminen. Bild: Handbollförbundet. Riihimäki Cocks,Teemu Tamminen,handboll

Även om siffrorna blev riktigt fula så konstaterade Atlas chefstränare Toni Kallio att det kunde ha gått värre.

– Vi hade tur att ingen skadade sig. Vi hade en väldigt tunn trupp idag, sade Kallio.

På torsdagen får Pargas IF besök av tabelltrean Dicken varefter handbollsligan håller julpaus. De följande matcherna spelas den 12 januari.

Resultat

Cocks – Atlas 34–16 (18–6)
Cocks: Tamminen 8, Udd 6, Basaric 6
Atlas: Safronii 4, Laitinen H 3, Louevuo 3

HC HIK – BK-46 22–34 (9–17)
HC HIK: Sandblom M 7, Zujic 5, Sandblom L 5
BK-46: Kihlstedt 7, Säkkinen 6, Sjöman R 5

GrIFK – ÅIFK 26–23 (11–12)
GrIFK: Johansson 10, Karlsson 5, Koljonen 3
ÅIFK: Nyström 8, Lehvonen 5, Hammarberg 4

HIFK – SIF 33–29 (17–14)
HIFK: Puna 13, Knopinskii 6, Udd 4, Ahlgren 4
SIF: Varik 6, Voutilainen 6, Maasalu 5

Läs också

Nyligen publicerat - Sport