Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinens stora rival återvänder tidigare än väntat – Dahlmeier tävlar redan inkommande helg

Laura Dahlmeier.
Laura Dahlmeier slutade fyra i världscupen förra säsongen. Laura Dahlmeier. Bild: All Over Press Laura Dahlmeier

Laura Dahlmeier har missat skidskyttesäsongens två första tävlingsveckor och hon förväntades återvända till världscupen först nästa år. Tyskan som lidit av hälsobekymmer kommer ändå att tävla redan i Tjeckien.

Den tyska skidskyttestjärnan Laura Dahlmeier kommer att göra säsongens första världscupsstarter i Nove Mesto den här veckan.

Dahlmeier har haft problem med hälsan och enligt tidigare rapporter skulle comebacken äga rum först på nästa års sida. Efter att ha testat formen i IBU-cupen förra veckan kom hon ändå fram till att hon redan nu är redo att tävla på allvar.

Dahlmeier som missat världscupens fem första individuella starter råkade ut för ett och annat under träningssäsongen.

Först skadade hon foten i en cykelolycka varefter hon led av en inflammation efter att ha låtit operera bort en visdomstand. I oktober meddelade Tysklands skidskyttelandslag att Dahlmeiers hälsobekymmer pågått i redan fyra månader.

Återvänder i kär omgivning

Nu ser det ändå redan ljusare ut då Dahlmeier meddelat att hon är med när världscupen fortsätter i tjeckiska Nove Mesto där tre individuella tävlingar står på programmet från fredag till söndag.

Dahlmeier skriver på Instagram att orten lämpar sig väl för hennes första världscupstävling den här säsongen.

– Nove Mesto är ett speciellt och lämpligt premiärställe för mig. År 2011 gjorde jag mina första internationella tävlingar då jag vann två brons i junior-VM. Två år senare blev det dags för min första start i damernas VM och 2015 firade jag min första seger i världscupen just här! Många fina minnen!
Öppna Instagram-inlägget
Dalmerier som vunnit den totala världscupen en gång har under de två senaste säsongerna dominerat i de stora mästerskapstävlingarna.

Den 25-åriga tyskan vann två guld och ett brons i OS i Pyeongchang, och hon putsade även bordet i VM för två år sedan då hon vann hela fem guld och ett silver i Hochfilzen. Dahlmeier har totalt sju VM-guld.

Efter fem individuella lopp den här säsongen leder Italiens Dorothea Wierer damernas världscup. Kaisa Mäkäräinen som vunnit tre tävlingar är tvåa, sju poäng efter Wierer.

Skidskyttevärldscupen, 5/26 tävlingar

1. Dorothea Wierer ITA 252
2. Kaisa Mäkäräinen FIN 245
3. Paulina Fialkova SVK 219
4. Lisa Vittozzi ITA 202
5. Monika Hojnisz POL 187
6. Irina Starih RUS 158

60. Venla Lehtonen FIN 5