Hoppa till huvudinnehåll

Seinäjokikvinna ringde 300 gånger till Vasa nödcentral – får fängelsestraff

En kvinnas ansikte skymtar bakom en mobiltelefon som hon tittar på.
Arkivbild. En kvinnas ansikte skymtar bakom en mobiltelefon som hon tittar på. Bild: Tiina Jutila / Yle Telefon,smarttelefoner,Mobile phone overuse,mobiltelefoner,mobilapplikationer,mobila apparater,Some,sociala medier,distansarbete,e-post

Under ett halvt års tid busringde en 27-årig kvinna från Seinäjoki omkring 300 gånger till Vasa nödcentral. På onsdagen dömde Södra Österbottens tingsrätt kvinnan till ett halvt års ovillkorligt fängelsestraff.

Tingsrätten dömde kvinnan för grovt störande av datakommunikation och hindrande av tjänsteman till ett halvt års fängelsestraff.

Kvinnan ringde samtalen i år, mellan mars och september.

Tingsrätten ansåg att kvinnans samtal hade stört de anställda på nödcentralen i deras viktiga arbete samt nödcentralens data- och radiotrafik för att samornda utryckningar. I stort ansågs kvinnans busringningar som ett grovt brott.

Artikeln är en översättning av Seinäjokelaisnainen soitti 300 häirintäpuhelua hätäkeskukseen – puolen vuoden ehdoton vankeustuomio.

Läs också