Hoppa till huvudinnehåll

Sport-Express: Roman Eremenko får leta efter ny klubb

Roman Eremenko i Spartak Moskva.
Roman är på väg att lämna Moskva. Roman Eremenko i Spartak Moskva. Bild: All Over Press Roman Eremenko

Roman Eremenko ser ut att ha spelat sin sista match för storklubben Spartak Moskva. Enligt den ryska tidningen Sport-Express har kontraktet mellan parterna brutits.

Då Roman Eremenko gav ett positivt dopningsprov i september 2016 representerade han CSKA Moskva. Då han återvände i oktober efter sin två år långa avstängning på grund kokainanvändning var det i ligarivalen Spartak Moskvas färger.

Men nu skriver den ryska tidningen Sport-Express att klubben brutit kontraktet med den 31-åriga finländaren.

Mäktat med en framspelning

Under den senaste tiden har Eremenko varit skadad. Sedan återkomsten till spelplanerna i oktober har mittfältaren medverkat i fyra ligamatcher där han noterats för en målgivande passning. I den ryska cupen har han spelat i två matcher och i Europa League i en drabbning.

För tillfället ligger Spartak Moskva på en fjärde plats i den ryska ligan. I Europa league slogs laget ut efter att ha slutat fyra i grupp G efter Villareal, Rapid Wien och Glasgow Rangers.

Även framtiden i landslaget är fortsättningsvis oklar. Roman Eremenko har lovat att berätta för landslagstränaren Markku Kanerva hur det blir med landslagsuppdragen i fortsättningen. Både Kanervas och de finländska landslagssupportrarnas väntan har fortsatt ett bra tag. Hittills har Eremenko representerat Finland i 73 landskamper.

MTV Urheilu var först ut med nyheten i Finland.

Enligt Roman Eremenkos agent Marco Trabucchi har klubben inte meddelat något om att kontraktet skulle ha brutits.

Läs också