Hoppa till huvudinnehåll

Är din hemort belägen i Finland? Nu kan du ta med dig hela Yle Arenans videoinnehåll när du reser inom EU-området

Tre kvinnor skrattar i ett kök. En av dem håller i en telefon.
Tre kvinnor skrattar i ett kök. En av dem håller i en telefon. Bild: Jyrki Valkama / Yle Yle,handelsnamn,media

Nu går det att se videoinnehåll på Yle Areena/Arenan inom EU-området med hjälp av Yle Arenan-applikationen. Logga in med ditt Yle-konto och bekräfta Finland som ditt hemland. Portabiliteten fungerar i de nyaste versionerna av Arenan-applikationen för Android och iOS.

Audioinnehållet och användningen av Arenan via webbläsaren blir tillgängligt inom EU under den första halvan av 2019.

EU:s förordning om portabilitet gör det numera möjligt att ta del av Arenans innehåll inom EU-området. Yle förverkligar förordningen som det första rundradiobolaget i Norden.

“Vi ville tveklöst genomföra förändringen, så att de finländare som reser inom EU kan ta del av allt innehåll på Arenan. Portabiliteten underlättar tillgången till Arenans innehåll och ger valuta för Yle-skatten även utomlands”, säger Yles direktör för publikationer Ismo Silvo.

Förordningen förutsätter att de som använder tjänsten har registrerat sin permanenta hemort. Det innebär att endast de med hemort i Finland kan använda Arenans innehåll inom EU-området. Du behöver bara bekräfta din hemort en gång.

Din hemort verifieras under "Egna uppgifter" i Yle-kontot. Uppgifterna om hemort hämtas från Befolkningsregistercentralen via bankkoder, mobilcertifikat eller ett elektroniskt id-kort. Yle sparar inte uppgifter om användarens hemort, personnummer eller övriga uppgifter. Efter att hemorten har bekräftats, kan användare som loggat in med Yle-kontot ta del av Arenans innehåll överallt inom EU.

Det går också i framtiden att använda Arenan utan att logga in eller bekräfta sin hemort på Yle-kontot. Över 80 procent av de innehåll som finns på Arenan går att se och höra överallt i världen.

Yle-kontot är ett gratis och säkert sätt att logga in för att ta del av Yles tjänster.