Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Furu väljer att släppa sitt nya album i flera delar

Fredrik Furu.
Fredrik Furu utmanar med låten Håll ut! Fredrik Furu. Bild: Marcos Engman. musiker,Fredrik Furu

Fredrik Furu väljer att släppa sitt nya album i flera delar. Den
första delen Det som alla letar efter - Kapitel 1 har nyligen släppts och består av tre låtar. En av dem är låten Håll ut! som han nu utmanar Vegatoppen med.

Håll ut! är ett samarbete med låtskrivar- och producentduon Oskar Nyman och Joel Isaksson, som ursprungligen kommer från Furus hemstad Jakobstad.

- Det är en låt som andas nyförälskelse och en gnutta Stockholmsromantik, berättar Furu.

- Orsaken till att jag släpper mitt material i olika delar är delvis för att synas och höras i det musikaliska flödet som är så snabbgående i dag. Dessutom känner jag att låtarna kan delas in i olika kapitel eftersom det finns flera gemensamma nämnare i låtarna. Både temat, men även människorna som jag samarbetat med är samma.

Efter drygt fem år i Stockholm har Fredrik Furu nu flyttat tillbaka till Finland och Helsingfors och han har i höst turnerat med både Krista Siegfrids och Jack Vreeswijk.

- Samarbetet över lands- och språkgränserna i Norden, både med Jack och Krista, är verkligen något jag njuter av. Krista är en god vän och alltid lika rolig att jobba med och att sjunga Somliga går med trasiga skor i duett med Jack Vreeswijk är lika magiskt som att få stå på scenen med Cornelis, berättar Furu.

Vem är Fredrik Furu?

  • Fredrik Furu är född i Jakobstad
  • Han fick en plats i rampljuset första gången redan 2003 när han blev headhuntad av Bert Karlsson till artistprogrammet Fame Factory i Sverige
  • Fredrik har sedan dess släppt tre soloalbum, Hollywoodhjärtan (2009), Mittemellanland (2012) och livealbumet Ensam längst fram (2016)
  • Den nya skivan Det som alla letar efter släpps våren 2019

- I vår släpper jag hela skivan och då blir det säkerligen en turné och jag kan tänka mig att det blir en och annan festivalspelning nästa sommar. Men nu ska jag ta det lugnt och fira jul och nyår hemma i Jakobstad, avslutar Furu.

Vill du rösta på Fredrik Furu och låten Håll ut! så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje