Hoppa till huvudinnehåll

Markus Sjöberg banade väg för en ny generation finlandssvenska musiker i Stockholm

Markus Sjöberg.
Markus Sjöberg utmanar med Let Me Fall Markus Sjöberg. musiker

Markus Sjöberg flyttade till Stockholm för snart 20 år sedan. Han ville se något nytt, pröva på något obekant. I dag är han etablerad inom de svenska musikkretsarna. Nu är det dags för nya låten Let me fall.

- Det var en process som hade pågått i många år. Det började kännas som att det fanns något även utanför Vasa och Österbotten. Jag ville helt enkelt uppleva något helt nytt och det var nog det som fick mig att flytta för snart 20 år sedan, berättar Sjöberg

- Klart att det var lite ensamt i början men det var det jag letade efter. Att verkligen hitta nya vägar och människor att lära känna. I dag är situationen en helt annan. Det finns väldigt många finlandssvenskar som jobbar med musik här i Stockholm, berättar Sjöberg.

Vem är Markus Sjöberg?

  • Markus är uppvuxen i Vasa
  • Aktiv inom musiklivet i bland annat jazzklubben Doo Bop Club
  • Flyttade till Stockholm år 2000
  • Markus har jobbat som låtskrivare, producent, musiker och artist

- Jag brukar sammanfatta mitt arbete med att säga att jag är en musikmakare. Jag skriver och producerar låtar till andra artister. Jag mixar dessutom musiken till artisterna vilket betyder att jag gör den där sista finslipningen i en låt, säger Sjöberg.

- Jag har kanske inga större rockstjärnedrömmar längre utan nu har jag gjort låten Let me fall främst för att jag kan och för att det är roligt. Om det sedan visar sig att låten är populär så är det roligt, men jag känner ingen press utan jag gör egen musik för att jag tycker att det är roligt, avslutar Sjöberg.

Vill du rösta på Markus Sjöberg och låten Let me fall så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje