Hoppa till huvudinnehåll

Oscar Hafström och Hassan Bouktouf tränar BK-46:s fotbollsherrar säsongen 2019

Oscar Hafström dribblar med bollen.
Oscar Hafström blir huvudtränare för BK-46:s fotbollslag i division 3 säsongen 2019. (Arkivbild). Oscar Hafström dribblar med bollen. Bild: Patric Westrlund / Yle Raseborg,oscar hafström

Karisklubben BK-46:s herrlag i fotboll får två tränare för säsongen 2019. Laget som föll till division 3 i höstas tränas av Oscar Hafström och Hassan Bouktouf.

Båda har ett spelarförflutet i klubben. Huvudtränaren Hafström, 31 år, har för avsikt att själv också spela säsongen 2019 i BK-46.

Säsongen 2018 tränades representationslaget av Babatunde Wusu, men han fick inte fortsatt förtroende efter att laget degraderades från division 2.

- Vi kommer i princip att dela tränaransvaret fifty-fifty. Om jag själv spelar är Hassan tilltänkt som matchcoach, säger Oscar Hafström som fungerade som spelande tränare för BK:s akademilag säsongen 2018.

Porträttbild på Oscar Hafström.
Oscar Hafström är 31 år gammal. Porträttbild på Oscar Hafström. Bild: Bubi Asplund / Yle Raseborg,fotbollsmatch karis

Hafström har också tränat föreningens juniorer.

- Jag gillar nog anfallsglad fotboll. Jag vet inte om jag är en krävande tränare eller en mjukare tränare, kanske en kombination av båda.

- Helst är jag väl den mjukare tränaren men om spelet inte löper måste man vara hårdare, säger han.

Ny lagledare och juniorträningschef

BK-46:s fotbollssektion ser kraftigt om sitt hus inför säsongen. Klubben får en ny juniorträningschef i Kim Björklund. Dennis Lindholm blir ny lagledare för herrlaget.

Från BK-46 deltar tre herrlag i fotbollsdistriktets serier. Förutom representationslaget i division 3 ska klubben ha ett lag i division 4 och ett i division 6. Dessa lag kommer att träna tillsammans.

Också föreningens B-juniorlag tränar med de tre herrlagen.

Ingen press att stiga

Lagledaren Dennis Lindholm säger att det känns rätt skönt att ta ny fart och satsa på egna spelare.

- Vi har ingen press och vi ska inte eftersträva att stiga med våld, säger Lindholm.

Han säger att meningen är att utveckla egna spelare i den riktningen att laget kan stiga av egen kraft.

Lindholm lovar att flera av föreningens egna A- och B-juniorer kommer att få speltid i division 3-laget redan säsongen 2019.

Av de två andra västnyländska lagen i division 3 har FC HIK från Hangö redan tidigare beslutat att Mats Nyström fortsätter som tränare. Ekenäslaget EIF/Akademi (E-I-F akademi) söker fortsättningsvis efter en tränare.

Artikeln uppdaterad 20.12 klockan 19.02 med kommentarer av Oscar Hafström.

 • Kemiindustrins strejk flyttas fram med två veckor

  Strejken skulle ha börjat på måndag.

  Arbetsministeriet har beslutat att skjuta upp strejken som kemiindustrin varslat om med två veckor. Enligt den ursprungliga planen skulle strejken börja på måndag.

 • Sjöfrakten tänker grönare men förändringen sker långsamt

  Över hälften av företagen ser inga fördelar med miljötänk.

  Företagen inom sjöfrakten satsar på mer miljövänligare fartyg och teknik men förändringen sker långsamt. Den senaste rederibarometern som publicerades i onsdags visar att nästan hälften av de tillfrågade företagen inte ser några klara fördelar med att satsa på miljövänligare tonnage.

 • Sanna Marin i Davos: Kortsiktigt av näringslivet att glädjas åt uppvärmt Arktis

  Statsminister Marin mötte världsledarna i Davos.

  Mänsklighetens framtid står på spel i Arktis. Det var en formulering vid en paneldebatt i Davos om klimatförändringar och affärsmöjligheter i nord. Statsminister Sanna Marin har gjort sin debut på Världsekonomiskt Forum. På onsdagen puffade hon för Arktiska rådet i en paneldebatt med bland annat USA:s tidigare vicepresident Al Gore.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland