Hoppa till huvudinnehåll

Oscar Hafström och Hassan Bouktouf tränar BK-46:s fotbollsherrar säsongen 2019

Oscar Hafström dribblar med bollen.
Oscar Hafström blir huvudtränare för BK-46:s fotbollslag i division 3 säsongen 2019. (Arkivbild). Oscar Hafström dribblar med bollen. Bild: Patric Westrlund / Yle Raseborg,oscar hafström

Karisklubben BK-46:s herrlag i fotboll får två tränare för säsongen 2019. Laget som föll till division 3 i höstas tränas av Oscar Hafström och Hassan Bouktouf.

Båda har ett spelarförflutet i klubben. Huvudtränaren Hafström, 31 år, har för avsikt att själv också spela säsongen 2019 i BK-46.

Säsongen 2018 tränades representationslaget av Babatunde Wusu, men han fick inte fortsatt förtroende efter att laget degraderades från division 2.

- Vi kommer i princip att dela tränaransvaret fifty-fifty. Om jag själv spelar är Hassan tilltänkt som matchcoach, säger Oscar Hafström som fungerade som spelande tränare för BK:s akademilag säsongen 2018.

Porträttbild på Oscar Hafström.
Oscar Hafström är 31 år gammal. Porträttbild på Oscar Hafström. Bild: Bubi Asplund / Yle Raseborg,fotbollsmatch karis

Hafström har också tränat föreningens juniorer.

- Jag gillar nog anfallsglad fotboll. Jag vet inte om jag är en krävande tränare eller en mjukare tränare, kanske en kombination av båda.

- Helst är jag väl den mjukare tränaren men om spelet inte löper måste man vara hårdare, säger han.

Ny lagledare och juniorträningschef

BK-46:s fotbollssektion ser kraftigt om sitt hus inför säsongen. Klubben får en ny juniorträningschef i Kim Björklund. Dennis Lindholm blir ny lagledare för herrlaget.

Från BK-46 deltar tre herrlag i fotbollsdistriktets serier. Förutom representationslaget i division 3 ska klubben ha ett lag i division 4 och ett i division 6. Dessa lag kommer att träna tillsammans.

Också föreningens B-juniorlag tränar med de tre herrlagen.

Ingen press att stiga

Lagledaren Dennis Lindholm säger att det känns rätt skönt att ta ny fart och satsa på egna spelare.

- Vi har ingen press och vi ska inte eftersträva att stiga med våld, säger Lindholm.

Han säger att meningen är att utveckla egna spelare i den riktningen att laget kan stiga av egen kraft.

Lindholm lovar att flera av föreningens egna A- och B-juniorer kommer att få speltid i division 3-laget redan säsongen 2019.

Av de två andra västnyländska lagen i division 3 har FC HIK från Hangö redan tidigare beslutat att Mats Nyström fortsätter som tränare. Ekenäslaget EIF/Akademi (E-I-F akademi) söker fortsättningsvis efter en tränare.

Artikeln uppdaterad 20.12 klockan 19.02 med kommentarer av Oscar Hafström.