Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt kaos på Gatwickflygplatsen - armén inkallad

Drönare
Drönare har blivit allt vanligare och billigare, och kan, beroende på modell, styras från långa avstånd, vilket gör det svårt för den brittiska polisen att hitta operatören Drönare Bild: Yle/Fredrika Sundén drönare (obemannad luftfarkost),fsbilder

Polisen överväger nu att skjuta ner drönarna som skapat kaos på Gatwickflygplatsen söder om London, efter att man tidigare varit tveksam till åtgärden.

Gatwick stängdes ned sent på onsdagen och flyg till och från flygplatsen har ställts in eller dirigerats om efter att flera drönare setts över området.

Passagerare beskriver förstörda planer och att det är svårt att veta när och om man får flyg, och fördömer flygandet med drönarna som barnsligt.

Polisen söker fortfarande efter den som styr maskinerna, och armén kallades in under torsdagskvällen för att hjälpa polisen.

Incidenten har redan påverkat över 120 000 passagerare och det är ännu oklart när flygplatsen kommer att kunna återuppta normal verksamhet.

Läs mera:

Gatwicks flygplats i London fortfarande stängd på grund av drönare - även julturismen till Lappland drabbas

Gatwickflygplatsen söder om London har stängt ned verksamheten och flyg till och från flygplatsen har ställts in eller dirigerats om efter att flera drönare setts över området. Problemen väntas fortsätta under torsdagen och på fredagen.

Läs också