Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Mäkäräinen ångar på i världscupen – bästa säsongen hittills i skytte

Kaisa Mäkäräinen laddar vapnet i Hochfilzen.
Kaisa Mäkäräinen laddar vapnet i Hochfilzen. Kaisa Mäkäräinen laddar vapnet i Hochfilzen. Bild: AFP / Lehtikuva Kaisa Mäkäräinen

Världscupen i skidskytte fortsätter med damernas sprint i tjeckiska Nove Mesto. Kaisa Mäkäräinen som gör sin bästa säsong skyttemässigt är ute efter att knipa den gula västen av Dorothea Wierer

Kaisa Mäkäräinen har aldrig skjutit så bra som nu i början av världscupsäsongen. Mäkäräinen har träffat 82/91 skott, det vill säga med 90,1% säkerhet. Träffprocenten under fjolårssäsongen var 84,8%.

Även placeringsmässigt gör Mäkäräinen en av sina bästa säsongsstarter. På fem tävlingar har det blivit tre segrar och en andra plats. Bara säsongen 2014-2015 har startat bättre för Mäkäräinen. Då hade hon tre segrar, en andra och en tredjeplats på fem tävlingar.

Trots en pangstart på säsongen så är hon bara tvåa i totalcupen. Italienskan Dorothea Wierer är också inne på sin bästa säsong och leder totalcupen nu med sju poäng före Mäkäräinen. I Nove Mesto står tre tävlingar på programmet. Målet för Mäkäräinen är att få gå till julpaus som ledare i totalcupen.

I dagens sprint tävlar förutom Mäkäräinen också Venla Lehtonen, Suvi Minkkinen och Jenny Fellman som är tävlingsfärdig igen efter förra veckans förkylning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport