Hoppa till huvudinnehåll

EIF-ikonen Johan Estlander ny tränare för Ekenäs IF:s akademilag – Simon Sid tränar klubbens damlag

En ung ljus man i svart vinterjacka. I bakgrunden syns en konstgräsplan med lite snö på.
Johan Estlander blir akademilagstränare i Ekenäs IF. En ung ljus man i svart vinterjacka. I bakgrunden syns en konstgräsplan med lite snö på. Bild: Yle/Jonas Sundström Västnyland,Raseborg,Ekenäs,fotboll,Ekenäs IF,Köld,Konstgräs,kemikalier,johan estlander

Tre före detta EIF-spelare blir tränare för olika lag i Ekenäs IF. Johan Estlander, 30 år, är ny tränare för föreningens akademilag som spelar i herrarnas division 3 i fotboll.

Estlander som lade spelkängorna på hyllan i höstas efterträder Daniel Westerlund som tränare för EIF:s akademilag. Anton Brotkin är assisterande tränare i laget som i flera säsonger hållit till i division 3.

Estlander som representerat EIF på tre olika serienivåer, de senaste säsongerna i division 1, har för avsikt att gå UEFA:s B-tränarkurs för elitspelare.

Han har spelat närmare 80 matcher i den näst högsta serien i Finland.

Estlander ser fram emot sitt nya uppdrag.

- Det känns otroligt spännande. det är alltid roligt med nya utmaningar.

- Man lever nog en dröm så länge man har möjlighet att hålla på med fotboll. Jag brinner för sporten och för EIF, säger Estlander.

Arbetsfördelningen öppen

Brotkin som också spelat i EIF tränade senaste säsong FC Boda i Kimito. Laget spelade i division 3. Han är 26 år gammal.

Hurdan arbetsfördelningen mellan Estlander och Brotkin är ännu oklart.

- Vi har inte diskutera rollfördelningen ännu då jag fick veta det här sent igår kväll. Men vi känner ju varandra väldigt bra sedan tidigare och jag är säker på att samarbetet kommer att fungera utmärkt, säger Estlander.

Sid tar över damlaget

Simon Sid, 29 år, som representerat EIF och EIF/Akademi tar över som tränare för föreningens damlag som spelar i division 3. Han efterträder Marco Werner i uppgiften.

EIF:s Simon Sid spelade bra på mittfältet.
Simon Sid tränare EIF:s damlag säsongen 2019. (Arkivbild). EIF:s Simon Sid spelade bra på mittfältet. Bild: YLE/Bubi Asplund eif:s fotbollsherrar

Samtidigt meddelar föreningen att Niklas Busk, 40 år, börjar som verksamhetsledare inom EIF:s fotbollssektion från och med årsskiftet. Han är viceordförande i sektionen och har fungerat som juniortränare i klubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland