Hoppa till huvudinnehåll

Ekstra Bladet: Madsens ubåt förstörd

Ubåten Nautilus
Ubåten Nautilus Bild: EBU / DR ubåtar,Nautilus,Danmark

Dansk polis bekräftar att styckmördaren Peter Madsens ubåt, som han byggde själv och platsen för det mord han sitter i fängelse för, har skrotats.

Ubåten UC3 Nautilus förstördes denna vecka efter att den sedan sommaren stått utanför en lagerbyggnad i Nordhavn i Köpenhamn.

Biträdande polisinspektör Brian Belling vid Köpenhamnspolisen bekräftar för Ekstra Bladet att Nautilus är skrotad och säger att tidpunkten inte betyder något särskilt.

- Det är sant, den är borta. Den skars upp och förstördes på stället där den stått, säger Belling.

- [Att det skedde nu] handlade om att de som skulle sköta det hade tid att hjälpa oss nu.

Uppfinnaren Peter Madsen dömdes i april till livstids fängelse för mordet på svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades ombord på Nautilus, och därefter antas Madsen har styckat hennes kropp och slängt delarna i havet.

Läs mera:

Peter Madsens livstids straff för mordet på journalisten Kim Wall står fast

En domstol i Danmark har upprätthållit tingsrättens beslut i maj att döma Peter Madsen till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Madsen överklagade inte själva skuldfrågan, utan han krävde att straffet skulle lindras och vara tidsbestämd.

Läs mera:

Mordåtalade Peter Madsen: Tekniskt fel i ubåten ledde till Kim Walls död

Rättegången mot den mordmisstänkte Peter Madsen har pågått hela dagen i Köpenhamns tingsrätt. Madsen har förklarat vad som skedde på ubåten Nautilus och vad som ledde till journalisten Kim Walls död.

Läs mera:

Svenska Yle i Köpenhamn: ”Jag lever ännu, förresten” skrev Kim Wall i sitt sista sms till pojkvännen – Madsen fortsätter att neka till mord

Rättegången mot den mordmisstänkte Peter Madsen pågår som bäst i Köpenhamns tingsrätt. Åklagaren visar filmer och foton som ska styrka att det var Madsen som mördade Wall.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes