Hoppa till huvudinnehåll

Förseningar och inställda flyg på Helsingfors-Vanda lördag och söndag – ta det försiktigt också i bilen

Finnair harmaalla taivaalla
1300 personer drabbas av Finnairs förseningar. Finnair harmaalla taivaalla Bild: Jyrki Lyytikkä / Yle Finnair,flygtrafik,flygplan

Fredagens iskalla, snöiga väder påverkar veckoslutsflygen, säger Finavias kommunikationskoordinator Mia Kanerva. I vägtrafiken har ännu inga större olyckor rapporterats men vädret är dåligt och därmed även väglaget.

De förseningar som förorsakades av det isande duggregnet på fredagen påverkar flygtrafiken både på lördag och söndag. Det kommer att bli förseningar och inställningar, säger Kanerva, och förseningarna kommer på lördag vara värst för eftermiddagens returflyg från Asien.

Dessutom känner hela Europas flygtrafik av svallvågorna från Gatwick-krisen i slutet av arbetsveckan.

Kanerva kan inte säga när flygtrafiken återgår till det normala.

- Det har varit mycket folk i rörelse, så naturligtvis har förseningarna varit otrevliga för dem. Vi är såklart väldigt ledsna för det, säger Kanerva.

Åtminstone 1300 personer drabbas av bara Finnairs förseningar.

Väglag: dåligt

Väglaget i landet varierar men är i regel dåligt under veckoslutet. Ett snöoväder härjar på axeln Karleby-Lieksa men det förekommer snö i hela södra och västra Finland.

Inga större olyckor har skett men en buss körde in i en personbil vid ettiden, på Riksväg 3 nära Riihimäki. Ingen skadades allvarligt, enligt polisen.

Jultrafiken har enligt myndigheterna hittills löpt smidigt trots det kalla och hala föret på fredagen och lördagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes