Hoppa till huvudinnehåll

Herola drog nitlott då backmomentet avbröts – topplacering byttes ut mot jakt i skidspåret

Ilkka Herola.
Ilkka Herola. Ilkka Herola. Bild: Yle / Tomi Hänninen Ilkka Herola

I stället för en dryg halvminut gick Ilkka Herola ut nästan två minuter efter täten i dagens tävling i nordisk kombination. Backmomentet avbröts då endast två hoppare var kvar i tornet.

Dåligt väder satte sin prägel på backmomentet i Ramsau i dag. Tävlingen drog ut på tiden och då endast Eric Frenzel och Jarl Magnus Riiber var kvar i hopptornet valde arrangörerna att avbryta och i stället fick fredagens reservtävling ligga till grund för skidmomentet.

Ett dåligt beslut för Ilkka Herola. Herola misslyckades i reservtävlingen men gjorde ett bra hopp i den riktiga tävlingen och låg bland de tio bästa. En dryg halvminuts avstånd upp till täten byttes nu ut mot en minut och 44 sekunder.

Herola gick ut i spåret som 32:a åkare och trots att han gjorde en stark insats så var avståndet upp till täten för stort. Herola var en av de snabbaste åkarna i skidspåret, plockade många placeringar och gick till slut i mål på 15:e plats – hans näst bästa resultat i vinter.

Riiber knep segern

Eero Hirvonen knep också världscuppoäng i tävlingen. Han gick ut i spåret som 48:e åkare och korsade mållinjen på 24:e plats.

Kampen om segern gick mellan Franz-Josef Rehrl och Jarl Magnus Riiber. Österrikaren och norrmannen hade en stor lucka till de övriga redan vid start och till slut var det Riiber lade vantarna på segern.

Riiber avgjorde tävlingen på målrakan och vann med 2,3 sekunder före hemmaåkaren Rehrl. Det här var Riibers fjärde raka seger den här säsongen. Tysken Fabian Reissle gick i mål som trea.

Resultat:

1. Jarl Magnus Riiber NOR 23.46,5
2. Franz-Josef Rehrl AUT +2,3
3. Fabian Reissle GER +19,1
4. Johannes Rydzek GER +19,3
5. Vinzenz Geiger GER +19,3
6. Akito Watabe JPN +20,0
-----------------
15. Ilkka Herola FIN +1.03,1
24. Eero Hirvonen FIN +1.25,0
36. Leevi Mutru FIN +2.28,8
38. Arttu Mäkiaho FIN +2.32,0
49. Otto Niittykoski FIN +3.54,1

Läs också