Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren hade lätt att le efter Bulls seger – ”aggressiv” Markkanen stirrade ner motståndaren och satte rekordmånga poäng

32 poäng, en hänsynslös korg och en smaskig seger. Lauri Markkanen var minst sagt på hugget då Chicago Bulls fällde gästande Orlando Magic med 90–80 natten till lördag finsk tid. Jag är oerhört stolt över honom, säger Bulls-tränaren.

Med facit på hand är det lätt att konstatera att Lauri Markkanen ska få skjuta. Efter att endast fått pröva på sex skott i förlusten mot Brooklyn Nets gjorde Chicago Bulls en taktisk förändring mot Orlando Magic – ”The Finnisher” skulle få bollen mer.

Markkanen tackade för förtroendet.

Trots en trög start på drabbningen satte Markkanen till slut 32 poäng, inklusive fyra trepoängare, och ledde sitt Chicago till en 90–80-seger över gästerna från mellersta Florida.

Markkanen bjöd också på en hänsynslös korg när han klämde in bollen framför näsan på Magics Nikola Vucevic och sedan stirrade ner montenegrinen. Finländaren åkte dessvärre på en teknisk foul för tilltaget – något som milt sagt inte gick hem hos publiken.

– Jag vet inte varför jag åkte på en foul för det där, jag tycker inte att jag förtjänade det. Jag försökte bara spela aggressivt. Han blockerade ett tidigare försök så det var mitt sätt att hämnas, säger Markkanen för Chicago Sun-Times efter matchen.

Men Markkanen hade ändå inga som helst problem att njuta av segern.

– Mitt mål var att spela självsäkert. Jag missade några skott i början, men coach Boylen sade åt mig att forsätta spela aggressivt. Jag visste att jag skulle hitta rytmen igen, säger finländaren.

Tränarens nyckelord: Aggressivitet

Tränaren Jim Boylen hade bara positivt att säga om Markkanens match.

– Han var aggressiv, konstaterar han för tidningen.

– Vi använde honom på olika positioner för att hitta skottlägen för honom. Han är en fantastisk kille, lätt att träna och vill göra rätta saker på planen. Vi måste komma ihåg att han bara spelat åtta matcher den här säsongen så det är fråga om en process för hans del, fortsätter han.

Efter att ha inlett matchen med ett lyckat skott på sju försök nätade Markkanen åtta på raken – inklusive de fyra trepoängarna. Under slutet av matchen satte Markkanen elva av totalt 13 skott.

– Han är ännu ung, men han spelade tävlingsinriktat och aggressivt. När man är så där stor och så där talangfull så kommer du att ha fantastiska matcher, vilket han hade i dag. Jag är oerhört stolt över honom, tillägger tränaren Boylen.

För Markkanens del var poängsaldot det högsta för säsongen och näst högsta i karriären. Säsongen 2017-18 noterades Bulls-stjärnan i en match för 33 poäng.

Resultat, NBA:

Charlotte – Detroit 98–86

Toronto – Cleveland 126–110

Brooklyn – Indiana 106–114

New York – Atlanta 107–114

Boston – Milwaukee 107–120

Chicago – Orlando 90–80
CHI Lauri Markkanen 32/6/3

San Antonio – Minnesota 124–98

Portland – Utah 90–120

Sacramento – Memphis 102–99

LA Lakers – New Orleans 112–104

Videobilder från Ruutu+

Läs också

Nyligen publicerat - Sport