Hoppa till huvudinnehåll

Brittisk polis: Möjligt att drönarna över Gatwick inte fanns

Drönare med solnedgång som bakgrund.
Drönare med solnedgång som bakgrund. Bild: Mostphotos/Leonid Eremeychuk drönare (obemannad luftfarkost)

Vändningarna i drönardramat vid Gatwicks flygplats i London fortsätter. Nu medger polisen att det är möjligt att det aldrig fanns några drönare.

Gatwick stängdes ned sent på onsdagen och flyg till och från flygplatsen ställdes in eller dirigerades om efter att flera drönare rapporterades ha setts i området.

Flygfältet slog upp sina dörrar på fredag efter att nästan 140 000 passagerare hade påverkats av störningarna i flygtrafiken.

Det enda problemet? De drygt 70 rapporter om drönare i närheten av Gatwick härstammar från ögonvittnen. Polisen medger att det är möjligt att drönarna aldrig hovrat över flygplatsen.

Tips gynnade inte jakten

Drönardramat har lett till att flygplatsen utlovat en 50 000 punds belöning till den som hjälper fånga de skyldiga.

Tipsen började hastigt rulla in och på fredag kväll greps ledde ett tips till att en 47-årig man och en 54-årig kvinna från Crawley greps.

Bilder på paret fyllde hastigt löpsedlarna och kvällstidningarna hann redan döpa dem till "paret som förstörde julen".

Mannen sägs i brittisk media vara känd i sitt grannskap som en ivrig modellflygare. Mannens arbetsgivare vidhöll ändå att han var på jobb under tiden då drönarna störde trafiken på Gatwick.

- De samarbetade med oss till fullo och är inte längre misstänkta för drönarincidenten vid Gatwick, uppgav brittisk polis till medier på söndag. Paret släpptes utan åtal.

Källor: AP

Läs mera:

Strandade resenärer på Gatwicks flygplats den 21 december 2018.

Gatwicks misstänkta drönarnavigatörer släpptes utan åtal

Den 47-åriga man och 54-åriga kvinna som greps i Crawley på fredagskvällen misstänks inte längre för brott, säger polisen i Sussex.

Läs mera:

Ett flygplan av modellen Boeing 747 landar.

Gatwicks flygplats i London fortfarande stängd på grund av drönare - även julturismen till Lappland drabbas

Gatwickflygplatsen söder om London har stängt ned verksamheten och flyg till och från flygplatsen har ställts in eller dirigerats om efter att flera drönare setts över området. Problemen väntas fortsätta under torsdagen och på fredagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes