Hoppa till huvudinnehåll

Gatwicks misstänkta drönarnavigatörer släpptes utan åtal

Strandade resenärer på Gatwicks flygplats den 21 december 2018.
Strandade resenärer på Gatwicks flygplats på fredagen. Gatwick öppnade igen på veckoslutet anlände. Personerna på bilden är naturligtvis inte de misstänkta för brottet. Strandade resenärer på Gatwicks flygplats den 21 december 2018. Bild: EPA-EFE London-Gatwick flygplats

Den 47-åriga man och 54-åriga kvinna som greps i Crawley på fredagskvällen, misstänkta för att ligga bakom de drönarflygningar på Gatwicks flygplats som lamslog den europeiska flygtrafiken tidigare i veckan, misstänks inte längre för brott. Det säger polisen i Sussex.

Paret släpptes utan åtal, och polisen söker nu efter nya ledtrådar.

En husrannsakan på lördagen gäldade inga bevis. Mannen sägs i brittisk media vara känd i sitt grannskap som en ivrig modellflygare. Mannens arbetsgivare vidhöll ändå att han var på jobb under tiden då drönarna störde trafiken på Gatwick.

Enligt brittisk media har flygplatsen utlovat en 50 000 punds belöning till den som hjälper fånga de skyldiga. Tidningen The Sun säger att de lovar 10 000 pund.

Läs mera:

Två personer greps misstänkta för drönardramat på Gatwicks flygplats i London

Brittisk polis har gripit två personer som misstänks ha stört trafiken vid Gatwicks flygplats med drönare.

Läs mera:

Gatwicks flygplats i London fortfarande stängd på grund av drönare - även julturismen till Lappland drabbas

Gatwickflygplatsen söder om London har stängt ned verksamheten och flyg till och från flygplatsen har ställts in eller dirigerats om efter att flera drönare setts över området. Problemen väntas fortsätta under torsdagen och på fredagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes