Hoppa till huvudinnehåll

Mattsson byter Mariehamn mot Helsingfors: ”En spelare som symboliserar det nya HIFK”

Joel Mattsson med bollen
Joel Mattsson lämnar IFK Mariehamn. Joel Mattsson med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,Joel Mattsson,IFK Mariehamn

Juniorlandslagsmannen Joel Mattsson fortsätter sin karriär i Helsingfors IFK. Han lämnar därmed moderklubben IFK Mariehamn som han spelat ligafotboll för de senaste säsongerna.

Yttermittfältaren Joel Mattson debuterade i fotbollsligan för IFK Mariehamn 2016 och har till dags dato spelat 62 ligamatcher. Till nästa säsong väljer han att flytta österut och kommer att spela för Helsingfors IFK.

– Jag vill fortsätta utvecklas, göra mer poäng och ta mer avslut. Som lag vill vi placera oss så högt upp i tabellen som möjligt och det känns som att vi har alla möjligheter att göra det, säger Mattsson på klubbens webbplats.

Mattssons kontrakt med HIFK är ettårigt. I och med klubbytet hoppas Mattsson på en skjuts i karriären som ska ta honom till större arenor.

– Jag har alltid varit ärlig med att mitt mål är att spela i Europa, säger han.

Mattsson har varit bofast i juniorlandslagen och i somras spelade han i samtliga gruppspelsmatcher för Finland i U19-EM. HIFK:s sportchef Mika Lönnström ser mycket potential i Mattsson.

– Han för med sig ett modernt sätt att spela fotboll. I fall vi lyckas värva spelare vars mål är att spela i Europa och regelbundet representerar landslaget så kan vi inte vara annat än nöjda. Joel är en spelare som symboliserar det nya HIFK, säger Lönnström.

HIFK har också skrivit kontrakt med Samuel Haglund för de två kommande säsongerna. Haglund som har meriter från juniorlandslagen kommer från Oskarshamns AIK i Sverige.