Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Masstart i Nove Mesto – Kaisa Mäkäräinen skulle behöva finna sin försvunna skytteform

Kaisa Mäkäräinen.
Osäkert skytte huvudbry för Mäkäräinen Kaisa Mäkäräinen. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen,skidskytte,Världscupen i skidskytte

Masstart står på programmet idag i Nove Mesto. De sista tävlingarna innan julpausen. Kaisa Mäkäräinens behöver få ordning på skyttet igen om det skall bli framgång.

I herrarnas masstart kommer det att bli en ny duell mellan Martin Fourcade och Johannes Bö. Fourcade gjorde en heroisk insats i gårdagens jakstart då han klättrade från 43:e plats till femte. Med en likadan insats idag sopar han bordet med de övriga.

Johannes Bö har redan tagit fem segrar denna säsong och har en stadig ledning i totalcupen. Norrmannen är i kanonform och kommer att vara svårslagen även idag.

Den här säsongen har redan tolv herrar tagit en pallplacering, men Fourcade och Bö har delat på segrarna. Kanske det skulle vara på sin plats med ett nytt namn i täten.

Kl. 12.40 TV2 och Arenan Skidskytte, herrar masstart

Kaisa Mäkäräinens skytte ett orosmoment

Kaisa Mäkäräinen som inledde säsongen med kanonskytte har de två senaste tävlingarna träffat tavlorna med en blygsam träffprocent på 73 jämfort med 90% i de fem första tävlingarna. Med bommarna har också placeringarna varit blygsamma. Nu i den sista starten innan julpausen skulle hon behöva hitta självförtroendet på vallen igen. Med säkrare skytte kommer också pallplaceringar.

Om förhållandena på vallen är likadana som i jaktstarten kan det finnas många damer om budet. Wierer, Fialkova, Mäkäräinen och Dahlmeier hör till favoriterna. Säkerheten på vallen är avgörande, där har världscupledande Wierer varit iskall den här säsongen.

Kl. 15.20 TV 2 och Arenan Skidskytte, damer masstart
(Referat: Magnus Eklöv)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport