Hoppa till huvudinnehåll

Aho och Teräväinen stod för superkväll ”för att hedra julen” – åtta poäng från den finländska duon

Carolina spelade i Hartford Whalers gamla speldräkter när laget slog Boston efter en stor uppvisning av Sebastian Aho och hans kedjekompis Teuvo Teräväinen.
Carolina spelade i Hartford Whalers gamla speldräkter när laget slog Boston efter en stor uppvisning av Sebastian Aho och hans kedjekompis Teuvo Teräväinen. Carolina spelade i Hartford Whalers gamla speldräkter när laget slog Boston efter en stor uppvisning av Sebastian Aho och hans kedjekompis Teuvo Teräväinen. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sebastian Aho

Det kan man kalla en julkaramell i puckform. Carolinas finländare Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen bjöd på hockeygodis i hemmamatchen mot Boston. Bägge spelarna stod för 2+2 och gjorde varsitt mål i numerärt underläge när de ledde sitt lag till en 5–3-seger.

– Det här var en speciell kväll, sade Teuvo Teräväinen till NHL:s webbplats efter segern.

– För att hedra julen ville vi ge allt och jobba så hårt som bara möjligt. Det lyckades den här gången, konstaterade Teräväinen.

Boston ledde faktiskt matchen med 2–0 men sedan startade Carolinas finländska show, med Bruinsmålvakten Tuukka Rask som motpart. Stackars Rask räddade 32 skott men släppte också in fem mål efter att bland annat ha bjudit Sebastian Aho på pucken, vilket ledde till att Teuvo Teräväinen satte in Carolinas sista fullträff.

– En enorm miss av mig, där avgjordes matchen. Det var en julgåva i förtid till mina finländska landsmän, sade Rask till nhl.com.

Den dubbla fyrapoängskvällen betyder att finländarna klättrar i poängligan. Aho har nu samlat ihop poängen 14+24 medan Teräväinen har 8+21.

– Att lyckas i målskyttet ger självförtroende, så enkelt är det. Jag har nu en bra känsla men det handlar inte bara om mig. Mina kedjekompisar (Teräväinen och Andrej Svetjnikov) hjälper mig mycket, förklarar Aho.

Carolina Hurricanes organisation flyttade 1997 söderut från Hartford till Carolina, och i matchen mot Boston hyllade klubben sina rötter genom att spela i Hartford Whalers gamla klassiska dräkt. Något som uppenbarligen passade firma Aho-Teräväinen alldeles utmärkt.

En annan finländare som glänste med julfirandet runt hörnet var Kasperi Kapanen. Torontospelaren gjorde två mål och avgjorde i förlängning när hans lag slog Detroit med 5–4.

Söndagens NHL-matcher:

New Jersey–Columbus 0–3

Carolina–Boston 5–3
C: Teuvo Teräväinen 2+2, Sebastian Aho 2+2.

Chicago–Florida 3–6
F: Aleksander Barkov 0+1.

NY Rangers–Philadelphia 2–3 str.

Toronto–Detroit 5–4 förl.
T: Kasperi Kapanen 2+0.

San Jose–Arizona 3–4 str.

Vegas–Los Angeles 3–4 förl.

Dallas–NY Islanders 1–3
N: Leo Komarov 1+0.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport