Hoppa till huvudinnehåll

Julen är här - se bilder från julfirandet världen över

Fader Frost.
Fader Frost har hittat till Kreml i Moskva. Fader Frost. Bild: Artyom Geodakyan/All Over Press Father Frost

Julfirandet är i gång på många håll. Här följer en kavalkad med bilder från världens olika hörn.

I Norden är julafton den viktigaste dagen under julhelgen. På andra håll firar man juldagen, Christmas morning (juldagsmorgonen) är en term man känner igen från amerikanska filmer.

På andra håll, bland annat i östra Europa, firar man den 6 januari - dagen vi känner som trettondagen.

Elefant och människa under en julfest i Thailand.
Elefant och människa kan fira jul tillsammans. Det ser vi bevis på på den här bilden från en julfest i Ayutthaya i Thailand. Elefant och människa under en julfest i Thailand. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press Elefant,jul,Thailand
Musiker uppträder utanför Födelsekyrkan i Betlehem.
Betlehem brukar vara centrum i jultablån. Den här bilden är från julfirandet utanför Födelsekyrkan i Betlehem. Många kristna pilgrimer har samlats i staden till jul och de underhålls med säckpipemusik. Musiker uppträder utanför Födelsekyrkan i Betlehem. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press Betlehem,jul,Födelsekyrkan
Isrutschkana i Moskva.
En isrutschkana har byggts upp i Moskva. Den används av ivriga åkare under den pågående julfestivalen. Isrutschkana i Moskva. Bild: Sergei Savostyanov/All Over Press is,Moskva,Rutschkana
Människor tänder ljus.
Här ser vi stillsamt julfirande i Nepal. De här människorna tänder ljus på julafton i en kyrka i Lalitpur. Människor tänder ljus. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press ljus,Nepal,jul
Ljusprojektioner på Basilica de Sao Bento i São Paulo.
I São Paulo i Brasilien kan man få se ljusprojektioner, som de här på Mosteiro de São Bento. Ljusprojektioner på Basilica de Sao Bento i São Paulo. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press São Paulo,jul
En juldekorerad bil i London.
I Covenant Garden i London kan invånarna få syn på den här dekorerade bilen. En juldekorerad bil i London. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press bilar,jul
En spårvagnschaufför utklädd till julgubbe. Bilden är tagen i Zagreb, Kroatien. Eventet "Advent i Zagreb" pågår från 28 november fram till 8 januari. Det bjuds på jultablå, konserter, gastronomiska upplevelser, musik och en isbana.
En spårvagnschaufför utklädd till julgubbe. Bilden är tagen i Zagreb, Kroatien. Eventet "Advent i Zagreb" pågår från 28 november fram till 8 januari. Det bjuds på jultablå, konserter, gastronomiska upplevelser, musik och en isbana. Bilden är tagen den 21 december 2018 En spårvagnschaufför utklädd till julgubbe. Bilden är tagen i Zagreb, Kroatien. Eventet "Advent i Zagreb" pågår från 28 november fram till 8 januari. Det bjuds på jultablå, konserter, gastronomiska upplevelser, musik och en isbana. jul,Zagreb
Medlemmar ur Csicsorke folkdansgrupp framträder i Csomor, ungefär 30 kilometer öster om Budapest. Uppsättandet av julspel är en av de största jultraditionerna i Ungern. Den här typen av skådespel har satts upp i landet ända sedan 1600-talet.
Medlemmar ur Csicsorke folkdansgrupp framträder i Csomor, ungefär 30 kilometer öster om Budapest. Uppsättandet av julspel är en av de största jultraditionerna i Ungern. Den här typen av skådespel har satts upp i landet ända sedan 1600-talet. Man besöker byar för att jaga iväg onda andar. Bilden är tagen 21 december 2018. Medlemmar ur Csicsorke folkdansgrupp framträder i Csomor, ungefär 30 kilometer öster om Budapest. Uppsättandet av julspel är en av de största jultraditionerna i Ungern. Den här typen av skådespel har satts upp i landet ända sedan 1600-talet. Bild: EPA-EFE/Marton Monus jul
Den libanesiske tenoren Gabriel Abdel sjunger vid ett evenemang i al-Zaytoun kyrkan. Kyrkan är belägen i den till största delen kristna stadsdelen Bab Touma i Damaskus, Syrien.
Den libanesiske tenoren Gabriel Abdel sjunger vid ett evenemang i al-Zaytoun kyrkan. Kyrkan är belägen i den till största delen kristna stadsdelen Bab Touma i Damaskus, Syrien. Tenoren ackompanjerades av en bysantinsk kör. Bilden är tagen den 21 december Den libanesiske tenoren Gabriel Abdel sjunger vid ett evenemang i al-Zaytoun kyrkan. Kyrkan är belägen i den till största delen kristna stadsdelen Bab Touma i Damaskus, Syrien. Bild: EPA-EFE/YOUSSEF BADAWI jul,Syrien,Damaskus
Invånare i Peking utklädda till julgubben värmer upp för Santa Claus fun run (ungefär julgubbsloppet). Bilden från 22 december 2018.
Invånare i Peking utklädda till julgubben värmer upp för Santa Claus fun run (ungefär julgubbsloppet). Bilden från 22 december 2018. Invånare i Peking utklädda till julgubben värmer upp för Santa Claus fun run (ungefär julgubbsloppet). Bilden från 22 december 2018. Bild: EPA-EFE/WU HONG jul,Peking,Kina
Serbiska motorcyklister utklädda till julgubben kör genom Belgrad den 22 december 2018. Entusiasterna kör i karavan för att hämta gåvor till mindre bemedlade barn.
Serbiska motorcyklister utklädda till julgubben kör genom Belgrad den 22 december 2018. Entusiasterna kör i karavan för att hämta gåvor till mindre bemedlade barn. Serbiska motorcyklister utklädda till julgubben kör genom Belgrad den 22 december 2018. Entusiasterna kör i karavan för att hämta gåvor till mindre bemedlade barn. Bild: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC jul,Belgrad,Serbien
Francis, katolska kyrkans nuvarande påve, tillsammans med emeritus påven Benedict XVI. Påvarna utbyter julhälsningar den 22 december i Vatikanen.
Franciskus, katolska kyrkans nuvarande påve, tillsammans med emeritus påven Benedictus XVI. Påvarna utbyter julhälsningar den 22 december i Vatikanen. Francis, katolska kyrkans nuvarande påve, tillsammans med emeritus påven Benedict XVI. Påvarna utbyter julhälsningar den 22 december i Vatikanen. Bild: EPA-EFE/VATICAN MEDIA påvar,jul
En man, eller en 'percebeiro', jagar rankfotingar till julfirandet. Bilden är tagen den 22 december i Galicien, Spanien.
En man, eller en 'percebeiro', jagar rankfotingar till julfirandet. Bilden är tagen den 22 december i Galicien, Spanien. En man, eller en 'percebeiro', jagar rankfotingar till julfirandet. Bilden är tagen den 22 december i Galicien, Spanien. Bild: EPA-EFE/LAVANDEIRA JR jul
Barn i Kashmir firar jul i Jammu i Kashmir. Hela regionen firar jul, trots att bara drygt två procent av befolkningen är kristen.
Barn i Kashmir firar jul i Jammu i Kashmir. Hela regionen firar jul, trots att bara drygt två procent av befolkningen är kristen. Barn i Kashmir firar jul i Jammu i Kashmir. Hela regionen firar jul, trots att bara drygt två procent av befolkningen är kristen. Bild: EPA-EFE/JAIPAL SINGH jul,Kashmir (område)
Röda torget i Moskva i julskrud.
Röda torget i Moskva i julskrud. Bilden från den 22 december. Röda torget i Moskva i julskrud. Bild: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL Julen,jul
Julfirande i en kyrka i Jakarta, Indonesien.
Här har vi en grupp som firar jul i en kyrka i Jakarta, Indonesien. Julfirande i en kyrka i Jakarta, Indonesien. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press Jakarta,Indonesien,jul

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes