Hoppa till huvudinnehåll

Sportquiz: Pangprestationer i Pyeonchang, fantastiska fotbollsflickor och Räikkönens revansch – har du koll på idrottsåret 2018?

Krista Pärmäkoski.
Utan OS-drottningen Krista Pärmäkoskis insatser hade Finlands medaljskörd i Pyeongchang blivit mager. Krista Pärmäkoski. Bild: All Over Press Krista Pärmäkoski

Några fullträffar i OS i Pyeongchang och många bommar i EM i Berlin. Det blåvita idrottsåret fylldes av höga berg och djupa dalar. Hängde du med i svängarna? Bevisa det!

Krista Pärmäkoski såg på egen hand till att Finlands medaljskörd i OS i Pyeongchang blev ansenlig. Med lite bättre uppbackning i stafetten hade Pärmäkoski tagit fyra medaljer i stället för tre. Men stafettlaget i längdåkning blev bara …

Iivo Niskanen siktade in sig på en tävling i OS: 50 kilometer klassiskt. Det blev en fullträff efter en duell med Alexander Bolsjunov. Men vem slutade trea?

Kaisa Mäkäräinen var antaglien den största enskilda besvikelsen i OS. Men i världscupen i skidskytte tog hon revansch. Hon knep totalsegern med tre poängs marginal till Anastasija Kuzmina. Hur många gånger har Mäkäräinen nu vunnit världscupen?

”Wahlström försvarade sin titel – vann efter domarröster”. Så löd rubriken på Yle Sportens webbplats den 7 april efter att Lovisas stolthet Eva Wahlström vunnit över …

Efter en superb VM-inledning gick det betydligt motigare för Lejonen, som åkte på stryk i kvartsfinalen i Danmark. Vilket lag slog ut Finland?

Våren var fylld av sagolika vändningar för Finlands U17-landslag i fotboll. Flickornas största stund var matchen om tredje plats i EM. Tack vare en 2–1-seger över England säkrade laget en VM-biljett. Var spelades VM?

Oliver Helander slog igenom med dunder och brak förra säsongen. Kariskastaren inledde säsongen med att kasta 85,46 meter i Vanda – men det var inte säsongens bästa resultat. ”Det var väl ett helt lyckat kast”, sade Helander efter årsbästat i Jakobstad i juli, som mätte …

EM i Berlin blev ett resultatmässigt praktfiasko för Finland. Ingen friidrottare tog sig ens in bland de fem bästa. I hur många stormästerskap (EM, VM, OS) i friidrott har Finland nu gått utan medalj i rad?

Kimi Räikkönen fick avsluta sin tid i Ferrari med flaggan i topp. Segern i Austin i oktober var den första på väldigt länge. När vann Räikkönen senast ett lopp innan segern i USA?

I höstas handlade många rubriker om Cocks äventyr i handbollens Champions League. Hur många segrar tog Cocks i gruppspelet?

Läs också

Nyligen publicerat - Sport