Hoppa till huvudinnehåll

Glödhet målskytt räddade Akilles från katastrof – fem fullträffar för Flinck i Björneborg: "Det var egentligen inte min tur att skjuta"

Andreas Flinck, Akilles-Kampparit 2.3.2016
Andreas Flinck gjorde fem mål. Andreas Flinck, Akilles-Kampparit 2.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta Borgå Akilles,Akilles,yle sporten,bandy,Bandyliiga

Borgå Akilles lyckades tappa en 5–1 ledning till 5–5 mot Narukerä i Björneborg i Bandyligan på annandagen, men då klev Andreas Flinck fram och avgjorde med ett straffslag på tilläggstid, hans femte mål för dagen.

Flinck hade redan hunnit med fyra fullträffar när matchen i Björneborg gick in på tilläggstid. Andreas Flincks mål betydde att Akilles bärgade båda seriepoängen.

– Vi lyckades inte döda matchen när vi hade våra lägen och när vi sen började anfalla med för mycket folk kontrade dom bra. Det var inte första gången Narukerä hämtade upp ett underläge mot oss, de är ett lag som aldrig ger upp, säger Flinck till Yle Sporten.

Hoppa över Twitterpostning

Straffen på tilläggstid var enligt Flinck klar, även om gästerna enligt honom borde ha fått straff redan i ett par tidigare lägen. Att han blev spelaren som tog straffen var ingen självklarhet.

– Det var egentligen inte min tur att skjuta, men jag gick nu upp till punkten, stängde ögonen och sköt dit åt. Nån bra straff var det inte, men dit for den, säger Flinck.

Segern betyder att Akilles håller undan i toppen av tabellen, men raset i Björneborg var igen en bra väckarklocka för Borgålaget.

– Vårt spel är inte nära på färdigt ännu, vi har stora problem med att hålla vår nivå i fulla 90 minuter. Det blir för mycket upp och ner, men resultatet och andra matcher som går i kors visar att det finns många bra lag också lägre ner i tabellen, påminner Flinck.

Vann gjorde även jagande tabelltvåan Kampparit, som slog trean Veiterä med klara siffror på hemmais.

Helsingfors IFK var i sin tur bättre i huvudstadsderbyt, när laget vann över Botnia med 4–1.

Följande omgång i Bandyligan spelas mellan den 29-31 december.

Resultat, Bandyligan:

Kampparit - Veiterä 7–2
Narukerä - Akilles 5–6
JPS - WP 35 11–3
LRK Tornio - OLS 7–1
Botnia - HIFK 1–4

Läs också

Nyligen publicerat - Sport