Hoppa till huvudinnehåll

Handgesten gav en matchs spelförbud – "Missförstådd" Malte Strömwall borta från dagens SaiPa-match

Malte Strömwall.
Malte Strömwall spelar inte i kväll mot SaiPa. Malte Strömwall. Bild: All Over Press Malte Strömwall

KooKoo-anfallaren Malte Strömwall, som toppar Ligans poängliga, har tilldömts ett spelförbud som gäller onsdagskvällens hemmamatch mot SaiPa. Orsak? Den omdiskuterade handskakningen i förra fredagens Pelicansmatch.

Huvuddomaren i matchen mellan Pelicans och KooKoo utdelade ett matchstraff åt KooKoo-anfallaren Malte Strömwall på grund av att denne uppges ha visat osedliga handgester åt den ena linjedomaren.

När svensken visades ut från matchen i slutet av första perioden var ställningen 1–1. Matchen slutade sedermera 2–1 till Lahtisklubben.

Ärendet gick vidare till Ligans disciplinorgan som utdelade ett en match långt spelförbud åt Strömwall som toppar Ligans poängliga med poängen 18+15=33 på 31 matcher.

Det innebär att Kouvolaklubben får klara sig utan sin effektive anfallare i kvällens viktiga hemmamatch mot SaiPa från Villmanstrand.

Enligt ishockeyns regelbok är det förbjudet att göra osedliga gester i samband med matcher, och enligt Ligans disciplinorgan gör sig Malte Strömwall skyldig till just det.

Strömwall säger själv att han bara skakar på handen efter att ha fått en smäll i en spelsituation strax innan.

Den förklaringen går dess värre inte hem hos den disciplinära delegationen som anser att spelsituationen var av sådan karaktär att den inte kan ha åsamkat Strömwall större smärta. Dessutom går det 14 sekunder mellan situationen och handgesten – en för lång tid för att verka trovärdigt.

Alltså bedöms Strömwalls gest vara både obscen och dessutom riktad gentemot linjedomaren, och därav är straffet en matchs spelförbud.

Situationen och den disciplinära delegationens uttalande kan ses här.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport