Hoppa till huvudinnehåll

Finsk målvakt stängs av för handgest i Sverige – Ville Kolppanens gestikulerande antydde köpta domare

Ville Kolppanen är målvakt i Rögle.
Ville Kolppanen är målvakt i Rögle. Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press målvakt,Rögle BK,Ville Kolppanen

I förra veckan åkte en svensk spelare i Finland på en avstängning på grund av en handgest riktad mot matchens huvuddomare. Nu går den finske målvakten Ville Kolppanen samma öde till mötes i svenska SHL – enligt tolkningen gned Rögle-keepern Kolppanen tumme och pekfinger mot varandra i en gest för att visa att domarna är köpta.

Incidenten ägde rum i slutet av matchen mellan Örebro och Rögle.

När dammet hade lagt sig och spelarna skulle tacka varandra utspelar sig följande, enligt disciplinnämnden i SHL:

"Efter slutsignalen på väg upp för att tacka motståndarna för matchen så pekar Rögle målvakten Ville Kolppanen upp mot resultattavlan och tittar på domarna samtidigt som han gnider tumme och pekfinger mot varandra i en gest för att visa att domarna är köpta. Detta bevittnas av hela domarteamet på isen och även av domarcoachen på plats Lars-Johan Ryhed."

Nämnden fällde Ville Kolppanen för osportsligt uppträdande och han stängs nu av i två matcher.

I Helsingborgs Dagblad gick Kolppanen också hårt åt domararbetet i matchen och antydde att domarna hade ruinerat Rögles kväll.

Hoppa över Twitterpostning

Speciellt hemmalagets 4–2 mål upprörde känslorna hos Kolppanen, som tillsammans med pucken blev intryckt i mål av Patrik Virta.

Efter vilda protester och videogranskning godkändes ändå målet.

Ville Kolppanen gör sin andra säsong i Rögle. Han har också spelat tre säsonger i KHL och innan det en hel del ligahockey i Ilves

Läs också

Nyligen publicerat - Sport