Hoppa till huvudinnehåll

Man som misstänks för mord i Arabiastranden begärs häktad

Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord  på julaftonen.
Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord på julaftonen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa mord,Arabiastranden,Helsingfors,barnamord,brott mot liv

Barnamordet på julafton i Arabiastranden i Helsingfors ska behandlas i tingsrätten på fredag eftermiddag. Tidningen Helsingin Sanomat kan avslöja att den misstänkta har dömts för brott förr.

Helsingin Sanomat skriver att mannen tidigare har dömts för brott, bland annat flera fall av misshandel.

Han har också andra brott i sitt register: motstånd mot person som upprätthåller ordningen, snatteri, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet samt flera fall av rattfylleri.

Domarna har fallit mellan åren 2001 och 2015. Mannen är född 1982.

Polisinrättningen i Helsingfors meddelade i dag att den misstänkta kommer att begäras häktad. (På finska)

- Brottet beskrivs som mord, med motiveringen att det utfördes på ett speciellt rått och grymt sätt samt att offret var ett försvarslöst barn, säger kriminalkommissarie Kirsi Kanth vid Helsingfors polisinrättning.

Offret var en pojke i lågstadieåldern och brottet inträffade i en privatbostad sent på julaftonskvällen. Enligt Befolkningsregistret var mannen bosatt i Esbo, inte i den bostad där mordet begicks.

- Offrets anhöriga är väldigt chockade. Jag hoppas att medierna närmar sig dem på ett finkänsligt sätt, säger Kanth.

Ärendet kommer att behandlas i Helsingfors tingsrätt i morgon fredag klockan 14.

Artikeln uppdaterades 27.12.2018 kl. 13:33 med kriminalkommissariens kommentarer och klockan 16.52 med uppgifter om brott som mannen tidigare dömts för.

Källor: Polisen, Helsingin Sanomat, Iltasanomat, Iltalehti, Yle

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes