Hoppa till huvudinnehåll

Piffa upp popcornen – barn och vuxna i alla åldrar gillar de här 3 olika kryddblandningarna

Kryddade popcorn.
De här popcornen är kryddade med citron, persilja, oregano och vitlök. Kryddade popcorn. Bild: Yle / Maria Lång popcorn,mellanmål,Strömsö,Ella Grüssner Cromwell-Morgan

Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer – Perfekt mingelsnacks till festen, eller varför inte till soffan en lördag kväll.

Citron, örter och vitlök

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk oregano
1 citron (endast skalet)
salt

Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Curry, koriander och spiskummin

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt

Tre skålar med koriander, curry och spiskummin.
Gillar du mat från Mellanöstern gillar du den här kryddblandningen. Tre skålar med koriander, curry och spiskummin. Bild: Yle / Maria Lång kryddor,curry,Spiskummin,koriander

Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Parmesan, chili och rosmarin

2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 msk färsk grovhackad rosmarin
1 dl riven parmesan
salt

Närbild på kryddade popcorn.
Parmesan gör popcornen matigare. Närbild på kryddade popcorn. Bild: Yle / Maria Lång popcorn,Strömsö,Ella Grüssner Cromwell-Morgan

Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.

Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.

Skaka om ordentligt så allt blandas.