Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer – Perfekt mingelsnacks till festen, eller varför inte till soffan en lördag kväll.
Citron, örter och vitlök
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk oregano
1 citron (endast skalet)
salt
Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Curry, koriander och spiskummin
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 msk finhackad färsk koriander
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
salt

Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.
Parmesan, chili och rosmarin
2 liter poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
25 g smör, smält
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 msk färsk grovhackad rosmarin
1 dl riven parmesan
salt
Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.
Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.
Skaka om ordentligt så allt blandas.
Mer från programmet
- Mirja Marsch skapar konst med en mix av många olika material och tekniker
- Brodera ett eget strömsöcitat med korsstygn
- Bjud på mocktails – med de här 3 festliga alkoholfria drinkarna blir du kung i hemmabaren
- Gör en tålig, välkomnande och väldoftande granrismatta till trappan
- Lee och Camilla återanvänder kakformar och gör fågelburar med luffarslöjd – här får du tips på dekorationer som lätt kan varieras enligt årstid
- Söta rödbetsplättar med farinsocker, muskot och konjak – en oväntad smakkombination som ger rödbetan ett lyft