Hoppa till huvudinnehåll

Uppretat Kanada bjöd på risbastu – knappa segrar för USA, Tjeckien och Sverige

Kanada krossade Danmark i JVM.
Kanada krossade Danmark i JVM. Kanada krossade Danmark i JVM. Bild: AFP / Lehtikuva Juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2019,juniorvärldsmästerskapet i ishockey,Kanadas herrjuniorlandslag i ishockey,ishockey,Danmarks herrjuniorlandslag i ishockey

Kanada förlorade JVM-genrepet mot Finland och huruvida förlusten gjorde värdnationen extra uppretat förtäljer historien inte. Hur som helst gjorde man slarvsylta av Danmark. Slutresultatet skrevs 14–0 till lönnlöven.

VM i ishockey för under 20-åringar inleddes i natt med tre matcher. Kanada krossade Danmark medan USA och Tjeckien drog det längre strået mot Slovakien respektive Schweiz.

Kanadas mest effektiva målskyttar lystrar till namnen Maxime Comtois och Morgan Frost – den förstnämnde stod för inte mindre än fyra fullträffar och tog hand om ledningen i skytteligan. Frost parkerar för sin del på första plats i poängligan tack vare poängen 3+2=5 efter öppningsmatchen.

I öppningsmatchen i VM inledde Tjeckien med en knapp seger över Schweiz. Alplandet inledde målskyttet i VM-arenan i Vancouver genom Nando Eggenberger i början av andra perioden. Schweizarnas ledning höll inte länge: bara 77 sekunder senare utjämnade tjeckerna genom Martin Kaut.

Förlängningen hann bli 52 sekunder gammal när David Kvasnicka hittade rätt och såg till att Tjeckien inledde VM med seger.

I öppningsmatchen på den andra VM-orten Victoria vann USA över Slovakien med uddamålet 2–1. Marek Korencik gjorde matchens första mål när han i slutet av andra perioden gav Slovakien ledningen. I början av tredje perioden utjämnade USA genom Mikey Anderson och av bara farten tog man några minuter senare ledningen tack vare Evan Barratts fullträff.

USA vann över Slovakien i JVM.
USA vann över Slovakien i JVM. USA vann över Slovakien i JVM. Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland ishockey,juniorvärldsmästerskapet i ishockey,Juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2019

Inga fler mål såg dagsljuset och sålunda vann USA med 2–1.

I B-gruppens andra match vann Sverige över Finland med 2–1 trots att juniorlejonen bjöd på en ordentlig slutspurt.

Läs mera:

Svenska anfallaren Rickard Hugg jublar över ett av Juniorkronornas mål i 2-1-segern över Finland.

Juniorlejonens spurt kom i gång för sent – Sverige förlängde sin suveräna segersvit

Det gick som det alltid gör i gruppspelet i JVM: Sverige vann. En svag första halva sänkte Finland i premiären. En sen reducering skapade spänning, men Juniorkronorna redde ut stormen och vann med 2–1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport