Hoppa till huvudinnehåll

Barnamordsmisstänkta 36-åringen häktades

Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord  på julaftonen.
Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord på julaftonen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa mord,Arabiastranden,Helsingfors,barnamord,brott mot liv

Helsingfors tingsrätt har beslutat att den man som är misstänkt för att ha mördat ett barn i Arabiastranden på julafton häktas, helt enligt polisens förslag.

Enligt polisen beskrivs brottet som mord, med motiveringen att det utfördes på ett speciellt rått och grymt sätt samt att offret var ett försvarslöst barn.

Enligt beslutet i tingsrätten är mannen på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Efter häktningen gav polisen ut ny info om händelsen.

Offret var en 7-årig pojke och den misstänkta var pojkens morbror.

På julafton när händelsen inträffade var den misstänkta på besök hos pojkens familj. I samma bostad fanns då, förutom den misstänkta, två vuxna och två minderåriga barn.

Krishjälp till familj och skola

Enligt polisen ska våldsamheterna ha börjat plötsligt och oväntat.

Vid ett tillfälle har de våldsamma gärningarna avbrutits och familjen försökte få tag på hjälp. Då fick den misstänkta igen tag i pojken, han gick in i lägenheten och låste ut resten av familjen.

Enligt polisen ska den misstänkta har förhörts en gång av polisen under förundersökningarna. Han har berättat om vanföreställningar som fick honom att begå våldshandlingen.

Mannen använde ett eggvapen och enligt polisen är det uppenbart att hans syfte var att döda.

Den misstänkta har inte brukat våld mot någon annan person på platsen.

Det gick lugnt till när den misstänkta greps på brottsplatsen och det finns inget som tyder på att han skulle ha varit påverkad av rusmedel.

Familjen har fått krishjälp, men de har inte ännu hörts klart.

Även de skolor där barnen går erbjuds krishjälp.

Beslut om åtal ska fattas senast den 6 mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes