Hoppa till huvudinnehåll

Här kan du se fyrverkerier i Östnyland på nyårsafton

Fyrverkerier
Fyrverkerier Bild: Mostphotos fyrverkerier,nyår

Borgå stad ordnar ingen egen fyrverkerishow på nyårsafton, men du kan ändå få syn på fyrverkerier i Haiko och Karsby. Också i Lovisa och Sibbo ställs det till med fyrverkerier.

Bland annat i Lovisa och i Sibbo firas det nya året med fyrverkerishower.

På Skeppsbron i Lovisa blir det ett nyårsjippo för hela familjen mellan klockan 16 och 18. De 600 första får varm saft och grillkorv. Nyårsjippot avslutas med fyrverkerier klockan 18.

Vid samma tidpunkt ordnas också hela familjens nyårsfyrverkeri i Nickby i Sibbo.

Borgå stad ordnar inget fyrverkeri på nyårsafton och överväger att satsa på en lasershow i stället i framtiden. Trots det kan man ändå få syn på fyrverkerier också i Borgå.

Fyra professionella fyrverkerier

Östra Nylands polisinrättning har fått in anmälningar om elva fyrverkerishower på sitt område, bland annat i Borgå, Lovisa och Sibbo.

Under fyrverkerishowerna används också professionella fyrverkeripjäser som för mer oväsen än dem som privatpersoner kan köpa. En show tar uppskattningsvis 5–15 minuter.

Här kan du se fyrverkerier

  • kl. 18.00: Skeppsbron i Lovisa. Räcker cirka 8 minuter.
  • kl. 18.00: Åkern vid Ådalsvägen i Nickby. Räcker cirka 15 minuter.
  • kl. 21.00: Karsbyvägen 112 i Borgå. Räcker cirka 6 minuter.
  • kl. 23.55: Haikovägen 114 i Borgå. Räcker cirka 5 minuter.

Polisen påminner om att det kan bli rusning i trafiken på de platser där showerna ordnas. Därför lönar det sig att anlända till platsen i god tid, och promenera eller åka kollektivt då det är möjligt.

Polisen påminner också om att man får skjuta fyrverkerier utan särskilt tillstånd mellan klockan 18 och 02 på nyårsnatten.

Både de som skjuter fyrverkerierna samt de som tittar på, inklusive små barn, borde använda skyddsglasögon för säkerhets skull.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland