Hoppa till huvudinnehåll

Lång avstängning åt Vasa Sport-backen – sex matcher för ful tackling mot huvudet

Colby Robak.
Colby Robak har noterats för 0+9 poäng på 25 matcher för Vasa Sport. Colby Robak. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Colby Robak,ishockey,Vasa Sport

Vasa Sports Colby Robak har blivit dömd till ishockeyligasäsongens längsta avstängning. Robak tacklade Lukkos Antti Saarela i huvudet och stängs av i sex matcher.

Robaks fula tackling inträffade i andra perioden av onsdagens match mellan Sport och Lukko. 17-årige Saarela fick en hård smäll i huvudet och lämnade matchen på hälft.

Saarela är inte heller med i Lukkos laguppställning i kvällens match mot Ässät.
Hoppa över Twitterpostning


Sport-backen Robak har nu blivit dömd till en sex matchers avstängning vilken är den längsta i ishockeyligan under pågående säsong.

Disciplinutskottet skriver i sitt utlåtande att Robak lyfte sina händer och riktade tacklingen uppåt vilket ledde till en kraftig kontakt med Saarelas huvud. Enligt disciplinutskottet äventyrade Robak sin motståndares säkerhet på ett vårdslöst sätt.

Robak som direkt efter tacklingen åkte på en 5 minuter utvisning och matchstraff har inte en historia av fula tilltag i ligan. Kanadensaren är representationsduglig igen den 12 januari då Sport gästar Tappara.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också