Hoppa till huvudinnehåll

Leksaksjätten backar: Presentkort köpta i december kan lösas in mot pengar

Leksaksaffären Toys 'r' us logga.
Leksaksaffären Toys 'r' us logga. Bild: Lotta Sundström / Yle leksaksaffärer,toys r us

Konkursdrabbade Top Toys talesperson beklagar misstaget och säger nu att gåvokort till BR eller Toys 'R' Us som köpts i december kan lösas in mot pengar. Äldre presentkort berörs inte av ändringen.

Efter budet om att leksaksaffärerna BR och Toys 'R' Us stänger alla sina butiker i Norden var det många som ville passa på att använda gåvokort som fåtts i julklapp. Kunderna möttes då med skyltar som informerade om att gåvokorten inte accepteras som betalmedel.

Då Yle Åboland når Top Toys talesperson Lars Bo Kirk säger han att läget varit kaotiskt efter konkursbeskedet och att kaoset kring presentkorten beror på ett missförstånd.

- Jag kan bara be om ursäkt för missförståndet, säger Kirk.

En hylla med leksaker med mycket plast.
En hylla med leksaker med mycket plast. Bild: Julia Malmsten leksaker,flickor,leksaksaffärer,plast,dockor

Enligt Kirk kommer kunder att kunna lösa in presentkort köpta i december mot pengar, men inte i leksaksbutikerna. Instruktioner för hur kunderna ska gå till väga kommer att publiceras på företagets webbsida.

Bland annat i Åbotrakten väckte budet förtret bland föräldrar som sökt sig till en av de få av kedjornas butiker som fortfarande är öppen efter konkursbeskedet, Toys 'R' Us i Reso. Ännu på lördag morgon möttes kunderna där av en skylt som informerade om att presentkorten inte accepteras och att de som har outnyttjade presentkort ska kontakta konkursbolaget.

Det gäller fortfarande för gåvokort som inhandlats tidigare än den 1 december 2018.

- Tyvärr är det så, säger Kirk.

Leksaksaffärens instruktioner för kunder som köpt gåvokort.
Kunder som köpt gåvokort uppmanas vara i kontakt per mejl. Leksaksaffärens instruktioner för kunder som köpt gåvokort. Bild: Lotta Sundström / Yle leksaksaffärer,toys r us

Leksaksakedjan har ändrat linje beträffande presentkorten även i Sverige, skriver Aftonbladet.

Trots löftet från bolagets talesperson har instruktionerna gällande presentkorten ännu inte uppdaterats på BR:s finska hemsida vid halv tre-tiden på lördag eftermiddag.

Läs mera:

Fick du presentkort till BR-lelut eller Toys 'R' Us i julklapp? Korten är nu värdelösa vid leksaksaffärens kassa

I och med konkursen accepteras inte gåvokorten längre som betalmedel av BR-lelut eller Toys 'R' Us. Besvikna kunder är ledsna för barnens skull.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland