Hoppa till huvudinnehåll

10 i topp - här är Yle Åbolands mest lästa artiklar 2018

Artiklarna kring fallet Airiston Helmi dominerar på topplistan för läsarstatistiken i år. Samtidigt finns det också en lång rad artiklar på vitt skilda ämnen som varit väldigt populära.

Många var intresserade av Kekkonens stuga i Houtskär som var till salu i somras, ville ha svar på varför så många unga finlandssvenskar migrerar till Sverige, och intresserade av hur man ska begränsa bufféfrossandet på kryssningsfärjorna.

Fasaden på president Kekkonens grågröna sommarstuga på Grissleklobben i Iniö.s
Kekkones stuga. Fasaden på president Kekkonens grågröna sommarstuga på Grissleklobben i Iniö.s Bild: Rabbe Holmberg / Åbolands Fastigheter sommarstugor,Urho Kekkonen,Houtskär,fastighetsförmedling,Iniö, Pargas,Grisslesklobben
En salladsbuffé.
Matsvinnet från buffémiddagarna till sjöss är ett problem. En salladsbuffé. Bild: Yle/Roger Källman Buffé,restauranger

Också frågan kring hur mycket alkohol som ska serveras på fullmäktigeseminarium i Kimitoöns kommun blev en het potatis som väckte intresse.

Att mobiltelefonen präglar vår tillvaro märks också i läsarstatistiken. Ifjol landade en artikel om en Åboforskare som helt slutat använda mobiltelefon bland de mest lästa. I år har uppföjlaren Ett år utan mobiltelefon blev nog för forskaren Jonas: "Jag fick lov att kasta in handduken" varit populär, liksom också artikeln Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget.

Topplistan 2018:

1.
Grov penningtvätt, internationell brottslighet, tre personer gripna - därför gör polisen husrannsakan i Pargas

2.
Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbolands skärgård – granne i Pargas stoppades av beväpnade poliser

3.
”Min son kunde ha dött” – Carunas nedgrävda starkströmskablar ligger inte tillräckligt djupt

4.
Revolutionerande fossilfri bensin har utvecklats på Åbo Akademi

5.
Rysslands underrättelsetjänst behöver tvättade pengar för sina internationella uppdrag – Airiston Helmi kan ha varit del av en större helhet

6.
Hur kunde Pargas stad ge Airiston Helmi lov att bygga så stort och så mycket i skärgården?

7.
Fyra ormbett i benen – fredagen den 13 var en verklig otursdag för nioåriga Raakel

8.
För nio år sedan fick en åboländsk gård besök av en köpare som berömde kranvattnet och bad säljarna baka limpa – det var mannen bakom Airiston Helmi

9.
Radhuslänga brann ner i Kimito – fyra hem förstörda

10.
Naguolyckans bägge skeppare brottsmisstänkta, svårt skadade vårdas fortfarande på intensiven – ”Som om en lastbil skulle ha krockat med ett mindre fordon”