Hoppa till huvudinnehåll

Årets guldklimpar på X3M Guld

Figurer ur X3M Gulds videor
Figurer ur X3M:s videor. Figurer ur X3M Gulds videor Bild: Yle Christoffer Strandberg,Yle X3M,2018

Kommer du ihåg de roligaste klippen från 2018? Här hittar du de videor som fick publiken att skratta mest under det gångna året.

Förra nyåret slog folkmusikern Hugo Manelius igenom med Morkkisvisan. Till valborg kom sedan uppföljaren som han gjorde tillsammans med Akademiska Damkören Lyran. Vi hoppas att Hugo hade morkkis efteråt.


Det ena ledde till det andra och Manelius dök upp igen då det blev dags för vårfest. Dit kom också en mängd andra bekanta, exempelvis Peter Knopp och de envisa barnen som tidigare förgyllde påsken.

Men kommer du ihåg Kari Möttönen? Det var han som lagom till midsommar gav relevanta tips angående ansvarsfullt festande. Tumregeln var följande: Inte tricka, påten, pissa!

Märta Westerlund och Simon Karlsson började i höst dra X3M:s morgonprogram och har gjort populära sketcher på X3M Guld. Vi försökte berätta åt Märta att det här klippet var en succé men vi tror inte att hon lyssnade.

Skip Instagram post


En annan höjdpunkt var då Märta och Simon lärde oss att en till kan betyda många till.

Skip Instagram post


Årets sommarplåga kombinerade skrot och korv.

Att Donald Trump skulle komma till Finland visste vi långt innan någon annan hade en aning om saken. Men att det inte blev Åland är lite märkligt.

Skip Instagram post


Kommer du ihåg Sam och Y som skulle gå på Flow i somras? Vi väntar ännu på att få se pandavideokollaget som lär finnas i någon buske i Berghäll.

Skip Instagram post


I november fick vi uppleva någonting stort. Märta och Simon skulle besöka Glöggrundan i Åbo då Simon kom på det perfekta skämtet. Tyvärr kan man väl säga, för härifrån kan det endast gå neråt.

Skip Instagram post

Också december bjöd på en höjdpunkt då Sauli Niinistös julkalender hade premiär. Alltid var kalendern ändå inte så lätt att spela in, och med den här blooper-videon vill vi önska dig ett gott nytt år.

Mer från programmet