Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen Bulls bästa poängplockare mot NBA:s mest vinnande lag

Lauri Markkanen poängbäst i Bulls.
Lauri Markkanen poängbäst i Bulls (arkivbild). Lauri Markkanen poängbäst i Bulls. Lauri Markkanen,NBA,Chicago Bulls

Lauri Markkanens basketklubb Chicago Bulls förlorade i natt med siffrorna 89–95 mot Toronto Raptors som är ett av NBA:s bästa lag. Markkanen var Bulls bästa poängplockare med 18 poäng.

Utöver 18 poäng – mest i laget igen – noterades Markkanen för tio returer och en assist. Finländaren spelade strax över 39 minuter och fick in sina trepoängskast med 57-procents säkerhet. Av 14 spelsituationskast lyckades sex.

Poängbäst i Toronto var Kawhi Leonard, som var god för 27 poäng. Näst bäst i Bulls i poängväg var Wendell Carter Jr. med 16 poäng.

Några av matchens höjdpunkter kan ses via denna länk till Chicago Bulls Twitter-konto:
Hoppa över Twitterpostning

Efter en riktigt svag inledning på säsongen har Chicago hittat en hyfsad vinterform: laget har tre segrar i de fem senaste matcherna, men bara fyra segrar i de tio senaste drabbningarna. Trots det är Chicago tredje sämst i den östra konferensen.

Den östra konferensens näst bästa lag Torontos motsvarande siffror är tre segrar i de senaste fem matcherna och sex segrar i de senaste tio matcherna. Raptors är det lag som vunnit mest matcher i NBA, 27 stycken. Bulls motsvarande siffra är tio vilket är fjärde minst i hela serien.

"Seriens kanske bästa lag"

Den knappa förlusten verkade inte ta alltför hårt på Bulls-tränaren Jim Boylen som uttalade sig för Chicago Bulls Twitter-konto. Tvärtom var han stolt över sina mannar.

– Vi spelade mot seriens kanske bästa lag, men vi kämpade bra. Vi dominerade spelet och tempot i ungefär 36–38 minuter. Vi spelade enligt vårt system men de gjorde några poäng mera, sade Boylen.

Hoppa över Twitterpostning

Chicago Bulls framtidstrio Lauri Markkanen, Kris Dunn och Zach LaVine var nu för andra gången den här säsongen tillsammans i öppningsfemman: LaVine noterades för 13 poäng och Dunn för 14poäng.

I den förra matchen mot Washington Wizards i fredags startade trion tillsammans för första gången och då vann Bulls med poängen 101–92.

NBA, 30.12.2018:

Orlando – Detroit 109–107
Miami – Minnesota 104–113
Toronto – Chicago 95–89
Dallas – Oklahoma 105–103
Portland – Philadelphia 129–95
LA Lakers – Sacramento 121–114

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport