Hoppa till huvudinnehåll

Bekräftat: Norsk tränare lotsar HIFK i fotbollsligan

Tor Thodesen år 2012 som tränare för Moss.
Tor Thodesen år 2012 som tränare för Moss. Tor Thodesen år 2012 som tränare för Moss. Bild: All Over Press Fotbollstränare,Tor Thodesen

Norrmannen Tor Thodesen är ny chefstränare för HIFK:s fotbollsligalag.

Hoppa över Twitterpostning

Den 52-årige norrmannen Thodesen har tränarerfarenhet från flera norska och utländska klubbar.

I Norge har Thodesen tränat bland annat Sandefjord, Tönsberg och Moss. Han har verkat som assisterande tränare bland annat i Vålerenga, Lyn, Brann och Flora Tallin.

– Det här är en perfekt utmaning för mig just nu. HIFK:s anbud känns mer lockande än de jag fått från Norge. Jag har tränat så många klubbar i Norge och ville utveckla mig själv med något nytt, berättar Thodesen för Ilta-Sanomat.

Under de senaste åren har Thodesen jobbat för fotbollsakademier i Norge. Hans senaste tränarpost är jobbet som assisterande tränare i Baniyas i Arabemiraterna åren 2012-14.

Teemu Kankkunen som lotsade HIFK från division 1 till fotbollsligan kommer att fortsätta i organisationen som assisterande tränare.

Thodesen ska anlända till Finland om cirka en vecka. HIFK:s första match för säsongen är den 29 januari då laget möter HJK i finska cupen.

– Jag kommer inte att hjälpa IFK att enbart överleva utan överraska. Enligt min uppfattning finns det flera unga och begåvade spelare i laget, säger Thodesen.

– Jag kräver mycket av spelarna vad gäller fysik och intensitet. Det kommer vi att betona från första början.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport