Hoppa till huvudinnehåll

City vann livsviktiga matchen som gör kampen om mästerskapet vidöppen – Liverpools Klopp försöker se det positiva med läget: ”Jag hade erbjudit pengar”

Sergio Aguero spelar fotboll.
Sergio Agüero firar 1–0. Sergio Aguero spelar fotboll. Bild: EPA-EFE/All Over Press Sergio Agüero

Liverpool kunde ha fått till stånd något av spiken i kistan och ett gap på 10 poäng ner till främsta utmanaren Manchester City. Men City vann den så viktiga inbördes matchen med 2–1 och mästerskapskampen lever i allra högsta grad.

Obesegrade Liverpool är inte längre obesegrat efter att Manchester City satt stopp för de rödas förlustfria resa i Premier League den här säsongen. Leroy Sané satte segermålet 2–1 med ett tjugotal minuter kvar av matchen. Sergio Agüero hade gjort 1–0 för City i första halvlek, medan Liverpools Roberto Firmino nickat in en kvittering i andra.

Matchen saknade inte dramatik av många orsaker – till exempel var Liverpool enligt datoruppgifter en centimeter från ett ledningsmål i den 17:e minuten när bollen studsade farligt nära Citys mållinje.

Leroy Sane spelar fotboll för Manchetser City.
Leroy Sané gjorde ett väldigt viktigt segermål för City. Leroy Sane spelar fotboll för Manchetser City. Bild: EPA-EFE/All Over Press Leroy Sané

Liverpooltränaren Jürgen Klopp försökte se det positiva efter matchen.

– Om någon hade sagt att vi leder med fyra poäng efter båda matcherna mot Manchester City hade jag erbjudit pengar, säger Klopp till BBC.

– Vi vill avsluta säsongen så bra vi kan och vårt läge är fortfarande ganska bra.

City-tränaren Pep Guardiola var naturligtvis nöjd.

– Vi är glada över att den här segern gjorde avståndet upp mindre. Allt är öppet, säger Guardiola till BBC.

– Jürgen Klopp kommer inte att hålla med mig men för Premier League var det här ett bra resultat.

Se ligatabellen här.

Läs också