Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF årets lag i Raseborg

EIF-spelarna kramar om varandra efter att laget gjort mål.
Laget får 600 euro. EIF-spelarna kramar om varandra efter att laget gjort mål. Bild: Patric Westerlund / Yle fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,fotbollsspelare,Kokkolan Palloveikot,Ettan

Fritidsnämnden i Raseborg har utsett Ekenäs IF:s fotbollslag, som spelar i division I, till årets lag.

– Det är fint att staden ger oss ett hedersomnämnande. Det är alltid en tuff kamp i konkurrensen. Det finns klubbar i staden som idrotten till fromma gör ett fint jobb. Mot den bakgrunden känns utmärkelsen som ett bra bokslut, säger managern Peter Haglund.

Laget belönas med 600 euro.

Träningen sätter igång

Bland Ekenäs IF:s bedrifter från fjolåret kan lyftas fram att laget var mycket nära ett avancemang till ligan. De slutade på tredje plats och belönades alltså med med en bronsmedalj av Finlands Bollförbund.

Planeringen för kommande säsong har precis satt igång och på måndag (7 januari) börjar träningen för de spelare som redan har kontrakt. Träningen leds tills vidare av Johan Estlander.

Estlander avslutade sin spelarkarriär i fjol.

Den 19 januari spelar EIF mot IFK Mariehamn på Åland.

- Där har vi med kring tio spelare som är med och provspelar, berättar Haglund.

Flera spelare har bytt lag

Från tidigare har EIF kontrakt med William Lindqvist, Zacharias Ekström, Mehdi El Moutacim, Simon Lindholm, Ville Sevon, Joel Akpini, Marc Andersson och Akseli Ollila.

Den katalanska tränarduon Gabriel Garcia Xatart och Guillem Santesmases fortsätter också.

Haglund säger att man via Xatart och Santesmates försökt få eventuella spanska spelare till laget.

Flera spelare har också valt att flytta över till andra lag. Målvakten Jonathan Jäntti går över till AC Kajaani och Hanson Boakai flyttar till Inter Turku i Åbo. Atte Sihvonen börjar spela i ligalaget RoPS i Rovaniemi och Riku Selander för Helsingfors IFK. Jacob Bushue lämnar Ekenäs IF för Valkeakoskilaget FC Haka.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland