Hoppa till huvudinnehåll

Homofobiskt beteende gav Chelsea-anhängare långt portförbud och saftiga böter

Brighton mot Chelsea i Premier League.
Matchen mellan Brighton och Chelsea uppmärksammades lite extra på grund av det störande beteendet på läktaren. Brighton mot Chelsea i Premier League. Brighton and Hove Albion FC,Chelsea FC

Homofobiska skällsord och aggressivt beteende i allmänhet ledde till att en Chelsea-anhängare tvingades lämna Chelseas bortamatch mot Brighton i december. Han har nu fått sin dom och kommer inte att få se fotboll på plats på länge.

Tre års portförbud till fotbollsmatcher och 965 pund (ca 1070 euro) i böter. Så mycket kostade Chelsea-anhängarens fotbollsmatch i Brighton.

– Vi vill tacka polisen i Sussex för hjälpen i det här motbjudande ärendet och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger en talesman för Brighton & Hove Albion på lagets webbplats.

– Det här understryker både deras och vårt engagemang för nolltolerans på alla sorters kränkande beteende på våra matcher. Vi vill påminna alla fans om att vi inte tolererar kränkande beteende på stadion, och att vi alltid kommer skrida till så stränga åtgärder som möjligt.

Läs också