Hoppa till huvudinnehåll

Mannen som misstänks för mordet på 7-åringen i Arabiastranden har erkänt brott mot liv

Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord  på julaftonen.
Invånare i Arabiastranden i Helsingfors tände ljus på juldagen till minne av pojken som blev offer för ett misstänkt mord på julaftonen. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa mord,Arabiastranden,Helsingfors,barnamord,brott mot liv

Polisutredningen om det misstänkta mordet på den 7-åriga pojken i Arabiastranden i Helsingfors på julaftonskvällen fortsätter. Polisen meddelar att de förhört den misstänkta mannen en gång och att han erkänt brott mot liv. Mannen är fortfarande häktad. Det meddelar polisen.

Enligt polisen är flera förhör med den misstänkta inte ändamålsenliga. Under förhören har mannen berättat om illusioner som ska ha medverkat till mordet. Försvaret har bett om att mannen ska sinnesundersökas. Därför kan polisen inte öppna upp fallet i någon större utsträckning.

- Uppgifter som kommer ut i offentligheten kan påverka det som sägs under förhören och det kan äventyra hela förundersökningen, skriver polisen.

- I samband med det här tragiska fallet rör det sig väldigt många rykten, men polisen har inte möjlighet att kommentera varenda enskilt rykte. Vi meddelar om hur förundersökningen fortskrider. Polisen viktigaste uppgift är att utreda det här synnerligen allvarliga brottet, säger Kirsi Kanth vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen har inte kunnat höra den 7-åriga pojkens djupt chockade anhöriga.

Mannen som på sannolika skäl misstänks för mordet var offrets farbror.

Enligt det som kommit fram hittills finns det inget som tyder på att den misstänkta skulle ha uppträtt hotfullt eller våldsamt. Enligt polisens uppgifter har mannen inte haft med sig det eggvapen som användes vid dådet. Dådet skedde plötsligt och den misstänkta har inte hotat eller misshandlat någon av de övriga personerna i bostaden.

Polisen jobbar också vidare med den tekniska undersökningen. I den hoppas polisen få svar på om den misstänkta var påverkad under dådet.

Mannen är utlänning men bor i Finland. Enligt polisen finns det inte några skäl till att ytterligare kommentera mannens nationalitet. Nationaliteten är inte en väsentlig uppgift i förundersökningen, skriver polisen.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle