Hoppa till huvudinnehåll

Oladipo släckte hoppet för Bulls i helvild thriller – svarade på Markkanens sena trepoängare

Basketspelaren Lauri Markkanen spelade över 40 minuter när Indiana Pacers var på besök i Chicago. NBA-matchen blev en förlängningsthriller som Bulls förlorade i slutsekunderna.

Chicagos Zach LaVine var kvällens första hemmahjälte när han satte en trepoängare med under fyra sekunder kvar av ordinarie speltid: 105–105 och Pacers hann inte ta hem matchen under de resterande sekunderna.

Också förlängningen blev underhållande för att inte tala om spännande. I slutet av den klev Lauri Markkanen fram med en viktig kvittering till 116–116 – hans trepoängare med nio sekunder kvar gav en sista gnutta hopp till hemmafansen.

Indianas Victor Oladipo svarade ändå med en dryg sekund kvar av matchen för 119–116 och en bortaseger.

Markkanen gjorde 27 poäng i matchen. Förlusten var Chicagos tredje i rad och laget är tredje sist i den östra konferensen, där Indiana är trea. Pacers hade flyt också i december, då laget spelade bäst av alla i hela ligan (12 segrar och tre förluster).

Läs också