Hoppa till huvudinnehåll

Amerikanska superlöftet Jack Hughes förkrossad efter finalen: ”Vill inte uppleva det igen”

Jack Hughes är framtidens namn i ishockey.
Hughes är ett framtidens namn. Jack Hughes är framtidens namn i ishockey. Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland Jack Hughes

Finlands sköna 3–2-seger i JVM-finalen i ishockey har naturligtvis ett annat perspektiv: Det amerikanska. En förkrossad supertalang Jack Hughes vill inte tänka på lärdomar.

Han är det allra hetaste namnet i NHL-draften i år. Jack Hughes förväntas bli en superstjärna i NHL men efter JVM-finalen mot Finland är det knappt till någon tröst.

– Det är sorgligt. Vi skulle gärna ha vunnit matchen, det är bara sorgligt, säger 17-åringen, som skulle kunna spela i JVM också de två följande åren.

Men just nu är det ingenting han vill tänka på, för att inte tala om vad han vill lära sig av den här turneringen.

– Just nu finns det ingenting jag vill lära mig av det här. Det är sorgligt och ingenting man vill uppleva igen, säger Hughes till TSN.

”Framtiden är ljus”

USA:s lagledning har den svåra uppgiften att trösta de besvikna tonåringarna.

– Vi kom igen från 0–2 till 2–2 och gav oss en chans att vinna, säger USA:s förbundskapten Mike Hastings och hittar något positivt med matchen.

Men han är naturligtvis besviken själv. Huvudsaken är att amerikansk ishockey är på rätt väg.

– Jag var precis i omklädningsrummet och sade åt killarna att de är amerikansk ishockeys framtid.

– Som ni kan se är framtiden ljus.

Läs mera:

Herberts: Det kallas vinnarkultur, den erkända finländska förmågan att leverera under press

Att vinna tre av de sex senaste VM-gulden är ett smått otroligt saldo i jämförelse med konkurrenternas. Det finns numera ingen i hockeyvärlden som levererar som finländska juniorlandslag, skriver Christoffer Herberts efter JVM-avslutningen i Vancouver.

Läs mera:

Videon är inte längre tillgänglig

VM-guld! Juniorlejonen världsmästare efter finalthriller, Kaapo Kakkos sena mål avgjorde

Finland hade tappat en tvåmålsledning och VM-finalen mot USA var på väg mot förlängning. Då petade Kaapo Kakko in guldpucken som betydde att Juniorlejonen blev världsmästare. Seger med 3–2 efter en högdramatisk tredje period.