Hoppa till huvudinnehåll

Efter månader av smärtor och värkmedicin: Komulainen avslutar karriären

Joonas Komulainen i Vasa Sport
Komulainen, 28, har spelat sin sista ligamatch. Joonas Komulainen i Vasa Sport Bild: AOP /Hannu Luostarinen ishockey,Joonas Komulainen,Vasa Sport

Det blir inga fler ligamatcher för Vasa Sports Joonas Komulainen. Centern tvingas avsluta sin karriär på grund av en nackskada. Allt som har en början har också ett slut, skriver han i ett öppet brev på klubbens webbplats.

I början av februari förra året spelade Joonas Komulainen sin 297:e ligamatch då Sport mötte KooKoo. Det blev hans sista i karriären. Centern åkte då på en nackskada som nu sätter stopp för karriären.

Komulainen berättar om beslutet att sluta i ett öppet brev på Vasa Sports webbplats.

– Ibland grämer det och ibland inte. Ibland känns det som att något lämnade på hälft och ibland som att det här var meningen. Allt som har en början har också ett slut. Slutet på min karriär kom oväntat och utan förvarning, skriver 28-årige Komulainen.

Skadedrabbad under säsongerna i Sport

Komulainen flyttade till Vasa Sport inför säsongen 2015–16 och har varit skadedrabbad under hela sin tid i Vasa. Förra säsongen gjorde han 40 matcher i grundserien innan han åkte på skadan mot KooKoo.

Redan i höstas meddelande Komulainen att det skulle dröja ett tag innan han skulle kunna spela men var då hoppfull på att skadan skulle ge med sig.

– Jag har genomgått undersökningar och tagit värkmediciner i flera månader men smärtorna är kvar. Nu får jag försöka landa i vardagen. Läget kunde också vara värre, jag har åtminstone ben och huvud som fungerar, skriver han.

Förutom Vasa Sport har Joonas Komulainen också spelat ligaishockey för Kärpät, KalPa och Lukko. Med Kärpät vann han ligaguld säsongen 2013–14.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport