Hoppa till huvudinnehåll

VNF:s rektorstjänst ledigförklaras igen

Västra Nylands folkhögskola.
För två år sedan talades det om en fusion av folkhögskolor. Västra Nylands folkhögskola. Bild: Yle/Minna Almark Västra Nylands Folkhögskola,folkhögskolor,Karis,Västnyland

Västra Nylands folkhögskola i Karis ledigförklarar sin rektorstjänst igen. Det är endast två år sedan den nuvarande rektorn Henrik Grönroos inledde sitt rektorskap på skolan.

Men den tjänsten var också tidsbunden till två år.

När Grönroos rekryterades pågick en utredning om en eventuell sammanslagning av folkhögskolor. Det var med andra ord inte helt klart hur framtiden för Västra Nylands folkhögskola skulle se ut.

- Fusionen blev som bekant inte av, och därför blir tjänsten nu tillsvidare, så som det ska vara, säger Ann-Katrin Bender (SFP). Hon är ordförande i VNF:s styrelse.

Ann-Katrin Bender är styrelseordförande för VNF och Henrik Grönroos är rektor.
Ann-Katrin Bender och nuvarande rektorn Henrik Grönroos. Ann-Katrin Bender är styrelseordförande för VNF och Henrik Grönroos är rektor. Bild: Marica Hildén / Yle ann-katrin bender henrik grönroos,Raseborg

- Jag är väldigt nöjd med Henrik som rektor och hela teamet vid VNF, det har hänt mycket positivt i folkhögskolan under den här perioden, anser Bender.