Hoppa till huvudinnehåll

OS-vinnaren Chavéz fortsätter i Jaro – tränaren Käcko lyrisk: ”Fantastisk känsla”

Darvin Chavez.
Jakobstadspubliken får njuta av Dárvin Chavéz även nästa säsong. Darvin Chavez. Bild: Yle/Antti Koivukangas Dárvin Chávez,FF Jaro,fotboll

Dárvin Chavéz imponerade i fotbollsettan då han under våren gjorde succé i FF Jaro. Nu har det blivit klart att ”en av de bästa ytterbackarna som finns i Finland” fortsätter i Jakobstadsklubben.

Förra helgen berättade Jaro att mittbacken Johan Brunell förlängt med ett år och idag fortsatte kontraktsnyheterna. Mexikanen Dárvin Chavéz kommer att spela för Jaro även nästa säsong.

29-årige Chavéz är en meriterad spelare som var med och vann OS-guld för Mexiko år 2012.

Darvin Chavez firar ett mål i OS-finalen på Wembley.
Chavéz firade guld med Mexiko i OS i London. Darvin Chavez firar ett mål i OS-finalen på Wembley. Bild: ANDY RAIN / EPA / All Over Press Dárvin Chávez

Chavéz som hade lidit av en knäskada kom till Jaro förra våren. Då han väl var i spelskick blev det snabbt klart att han var en hård förstärkning.

Nu har han skrivit på även för säsongen 2019, ett kontrakt som man i Jaro beskriver som oerhört viktig.

– Känslan efter att kontraktet var klart var fantastisk. Att få en så pass skicklig spelare med sådana meriter det kan inte göra någon något annat än glad, säger chefstränaren Niklas Käcko på Jaros webbplats.

– Jag hoppas verkligen att fansen förstår vilken kvalitetsmässigt fin spelare Dárvin är och hur pass ovanligt det är att i Ettan få njuta av framträdanden av så hög kvalitet, som han kan erbjuda.

Chavéz skickade själv sina hälsningar via Twitter där Jaro publicerade ett videomeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag är mycket glad över att få tillbringa en till säsong i Jakobstad. Jag vill tacka alla Jarosupportrar för deras varma stöd, säger Chavéz.

”En dominerande spelare”

Efter de färska kontrakten med Chavéz och Brunell kan Käcko vara väldigt nöjd med pusselbitarna som han har till sitt förfogande i defensiven.

– Nu börjar vår försvarslinje se riktigt bra ut. Vi har redan kontrakt med Milosavljevic, Takamäki och Brunell och nu fick vi även Dárvin med, så det är verkligen något att börja bygga från.

Jaros vd Fredrik Haga är på bra humör han också efter att laget gått ut med det färska avtalet.

– Redan i fjol såg vi att vi har en av de bästa ytterbackarna som för tillfället finns i Finland. Dárvin hade aningen svårare utgångsläge inför säsongen för ett år sedan, men ändå var han redan senaste säsong en dominerande spelare på sin ytterbackspost. Nu är hans utgångsläge betydligt bättre än för ett år sedan, säger Haga.

Även om Chavéz lyckades fint redan i fjol så hoppas Haga att mexikanen kan leverera på en ännu högre nivå nästa säsong.

– Han vet vad som gäller här i Finland och vi tror att han tack vare det kommer han att passa in ännu bättre detta år. Det innebär att Dárvin eventuellt kan lyfta sig ännu ett snäpp från fjolåret.

Chavéz kontrakt med Jaro sträcker sig över säsongen 2019 och han kommer att återvända till Jakobstad i början av februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport