Hoppa till huvudinnehåll

Columbus lägger stjärnkeepern Bobrovskij på hyllan efter intern incident – klubbchefen Kekäläinen sätter ner foten: ”Finns vissa standarder”

Sergej Bobrovskij.
Sergej Bobrovskij. Sergej Bobrovskij. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sergej Bobrovskij

Sergej Bobrovskij kommer inte att finnas med i truppen då Columbus Blue Jackets möter Nashville Predators i natt finsk tid, meddelar klubben. Columbus klubbchef Jarmo Kekäläinen förklarar beslutet med att den ryska målvakten inte levt upp till klubbens förväntningar.

– Det finns vissa förväntningar och standarder som vi har ställt på våra spelare för att definiera vår klubbkultur. En incident har inträffat och Sergej klarade inte av att agera enligt dessa. På basis av detta har vi fattat ett beslut.

Så sammanfattar Columbus Blue Jackets GM Jarmo Kekäläinen situationen inom klubben just nu i ett pressmeddelande. Sergej Bobrovskij kommer inte att vara med då Columbus möter Nashville i natt.

– Det här en intern angelägenhet och vi kommer inte att kommentera ärendet ytterligare, tillägger han.

Jarmo Kekäläinen talar under en presskonferens.
Jarmo Kekäläinen. Jarmo Kekäläinen talar under en presskonferens. Bild: Jason Mowry/Icon Sportswire/All Over Press Jarmo Kekäläinen

Columbus-tränaren John Tortorella mötte pressen strax efter beskedet, men ville inte heller berätta mer om avstängningen.

– Pressmeddelandet talar sitt tydliga språk, sa han under sin presskonferens efter lagets morgonträningar.

Korpisalo får ansvaret i natt – kryptiskt inlägg på Instagram satte igång spekulationer

Som en följd av beslutet har Blue Jackets blixtinkallat Jean-Francois Berube från AHL för att lappa för Bobrovskij. I nuläget förväntas Joonas Korpisalo stå mellan stolparna för Columbus i matchen mot Nashville.

Nashville förväntas i sin tur sätta Juuse Saros på isen.

Då Columbus inte berättade mer om den omsusade ”incidenten” gick spekulationerna genast i gång på sociala medier. En populär teori riktar blicken mot en incident som ägde rum under matchen mellan Columbus och Toronto natten till onsdag finsk tid.

Bobrovskij blev då bänkad halvvägs in i den tredje perioden efter att ha släppt in fyra mål på 19 skott. Istället för att stanna kvar på bänken marscherade målvakten direkt till omklädningsrummet.

Efter matchen laddade han upp en bild på Instagram där han sitter i ett kontor och talar i telefon. Som text lade den ryske målvakten in en emoji på en hand som visar upp V-tecknet. Enligt många ett tecken på att ryssen nu gjort sitt i Columbus.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

✌🏼

A post shared by Sergei Bobrovsky (@sergeibobrovsky) on

Enligt en talesperson för klubben handlar det inte om någon längre avstängning och Bobrovskij förväntas delta i lagets träningar på fredag.

Men bland andra TSN:s NHL-expert Pierre LeBrun är skeptisk till den ryske målvaktens framtid i klubben.

Hoppa över Twitterpostning

– Med tanke på helheten så blir det ytterst svårt att se att Bobrovskij skulle skriva på en förlängning med klubben, skriver LeBrun på Twitter.

Både Bobrovskij och Panarin på väg bort?

Bobrovskijs kontrakt med klubben löper nämligen ut i sommar och målvakten är en så kallad unrestricted free agent, vilket innebär att han är fri att teckna kontrakt med vilken klubb som helst från och med den 1 juli.

En spelaraffär ännu under de närmaste månaderna är inte heller utesluten, men Bobrovskij har en klausul i sitt kontrakt som hindrar klubben att sälja honom utan att målvakten går med på det.

Redan före säsongen ens körde igång meddelade Bobrovskij något överraskande åt Nordamerikansk media att han ”redan berättar för Columbus vad han tänker göra efter säsongen” – något som tränaren Tortorella enligt uppgift inte ska ha uppskattat.

Bobrovskijs goda kompis Artemi Panarin (13+32 på 40 matcher under den pågående säsongen) har också spekulerats vara på väg bort från Columbus efter säsongen. Panarin är också en blivande UFA och har enligt uppgift ställt in siktet på att spela i en storstad på antingen öst- eller västkusten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport