Hoppa till huvudinnehåll

IFK:s damer fortsätter i bekant kommando – optionsåret i bruk för Rostislav Grinishin

Rostislav Grinishin.
Optionsåret i bruk för Rostislav Grinishin. Rostislav Grinishin. Bild: Yle/Janne Karinkanta HIFK Handboll,handboll,rostislav grinishin

Ukrainaren Rostislav Grinishin fortsätter ytterligare en säsong som tränare för Helsingfors IFK:s handbollsdamer i FM-serien. "IFK är en fin förening på alla vis och det är en ära att få vara med och bygga framtiden", säger 43-åringen på klubbens webbplats.

IFK toppar för tillfället tabellen i FM-serien med tio segrar av tio möjliga.

Mitt i den medvinden passar klubben på att berätta att man tagit i bruk det optionsår som ursprungligen fanns med i Grinishins första kontrakt av modell 2+1 år.

Hoppa över Twitterpostning

Grinishin fortsätter också tillsammans med sin assistent Kenneth Bäcklund att leda IFK:s herrar, som för tillfället ligger på fjärde plats i handbollsligan.

Grinishin spelade tidigare i ligan för Cocks mellan åren 2004-2007 och fick under sina 20 år på plan fira mästerskap i Finland, Italien och Ryssland.

Tränarkarriären kom igång 2009 och har sett honom leda akademispelare i St. Petersburg och Rysslands U20-landslag innan han anlände till Helsingfors IFK.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport